Bayi 3 bulan m4ut dipukvl bapa b4ran, pol1s dedah suspek positif d4d4h

Seorang bayi berusia tiga bulan itu dipercayai dibvnuh bapa sendiri pada 4 Oktober 2022 apabila ditemui terbaring di katil rumah di Mukim Padang Hang, Alor Setar.

Setiap hari ke balai pol1s minta b4ntuan

Menerusi laporan dari Berita Harian, ibu mangsa dikenali sebagai Kamalia, 22 memberitahu yang suaminya itu telah membvnuh bayi mereka setelah dia melarikan diri dari rumah kerana tidak t4han dipvkul lelaki terbabit yang juga seorang pen4gih d4dah.

Kamalia turut membuat laporan pol1s sebelum menumpang di rumah saudaranya kerana t4kut dengan suami yang meng4ncam mahu membvnuhnya.

“Saya terpaksa meninggalkan tiga anak, masing-masing dua perempuan berusia setahun dan enam tahun serta bayi lelaki yang baru berusia tiga bulan.
Sejak itu, hampir setiap hari saya ke balai polis untuk meminta pertolongan supaya anak-anak diselamatkan kerana bimb4ng sikap p4nas b4ran serta suami yang mungkin bertindak luar kawalan berikutan berada bawah pengaruh dad4h,” katanya.

Bayi sudah meningg4l atas katil rumah

Tambah wanita itu, selepas beberapa hari meminta tolong dan merayu kerana bimbang akan keselamatan anak-anak, pihak pol1s telah datang ke rumahnya sebelum dia menghubungi mengatakan suaminya sudah dit4han serta dia juga dipanggil ke balai pol1s.

“Sebaik tiba di balai pol1s, saya dimaklumkan bayi lelaki ditemui meningg4l dunia atas katil dalam bilik rumah dan ketika itu saya sudah tidak mampu berfikir.
“Bagaimanapun, saya dimaklumkan dua lagi anak diserahkan kepada keluarga mentua untuk dijaga buat sementara waktu,” katanya.

Memang b4ran sejak awal kahwin

Jelas Kamalia lagi, sejak berkahwin pada 2019, suaminya sudah menunjukkan sikap b4ran dan cembvru buta serta sentiasa bersangka yang dia mempunyai hubungan dengan orang lain.

“Saya mengesyaki suami berperangai begitu kerana dia berada di bawah pengaruh d4dah, malah saya pernah menerima 27 jahitan di kepala akibat dipvkul, mata dicvngkil dan ditik4m tangan serta peha.
“Semua itu berpunca daripada sikap cembvru suami sedangkan sejak kahwin saya hanya berada di rumah yang turut dilengkapi kamera litar tertutup (CCTV) dipasangnya bagi memantau pergerakan saya,” katanya.

Minta isteri jadi penjamin beli motosikal kuasa besar

Pvnca dia melarikan diri baru-baru ini adalah disebabkan tindakan suaminya mahu membeli motosikal berkuasa besar, namun dia diminta menjadi penjamin.

“Pemilik kedai memberitahunya yang isteri boleh dijadikan penjamin, namun ketika pulang rumah suami mempertikai dan menyoal kenapa saya perlu menjadi penjamin untuknya.
“Suami mula membuat pelbagai tudvhan terhadap saya sebelum berlaku pertengk4ran sehingga dia memvkul kepala dan mengvgut mahu membvnuh saya,” katanya.

Lelaki positif dad4h

Sementara itu, Ketua Polis Kedah, Datuk Wan Hassan Wan Ahmad memaklumkan yang suspek berusia 28 tahun sudah ditahan dalam serbuan dilakukan di rumahnya jam 2.50 petang semalam.

“Ketika serbuan, polis menemui may4t seorang bayi lelaki dan pemeriksaan lanjut mendapati suspek turut positif methamphetamine.
“May4t dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah untuk bedah siasat dan suspek kini direm4n selama tujuh hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanvn Keseks4an,” katanya.

Hasil siasatan awal mendapati suspek mengaku memvkul kepala, men4mpar muka serta memvlas telinga m4ngsa kerana mendakwa bayi terbabit enggan minum susu dan kerap men4ngis.

Selain itu, suspek turut mendakwa dia tahu bayinya itu sudah meningg4l dunia dua hari sebelum dit4han.

Sumber: Berita Harian (Izad Thaqif Hassan)

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *