Bini orang dicekvp dengan b0moh, ditemui berkemb4n sedang menyor0k

Seorang wanita berusia 35 tahun telah ditemui dalam keadaan berkemban di rumah seorang b0moh lelaki berusia 65 tahun pada Jumaat lalu di Bedong, Sungai Petani.

Menerusi laporan dari Kosmo!, wanita terbabit datang ke rumah b0moh tersebut kononnya untuk mendapatkan bantuan berkenaan masalah rumah tangganya dengan suami. Namun, helah tersebut memakan diri apabila dicekvp bersama lelaki terbabit kerana bersek3dudukan.

Bom0h berseluar pendek, isteri orang berkemb4n jam 2 pagi

Dalam pada itu Pegawai Agama Daerah Kuala Muda, Mohd. Noor Ismardi Ismail memaklumkan yang Anggota penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Kuala Muda (PADKM) dan pertubuhan bukan kerajaan, Skuad Badar telah menerima laporan daripada orang awam yang melihat seorang wanita me­ngunjungi rumah bomoh tersebut pada Khamis lalu.

Ketika pihak kami memperkenalkan diri untuk membuat pemeriksaan, lelaki tersebut (bomoh) yang hanya berseluar pendek memberitahu, dia berada di rumahnya seorang diri.
“Bagi menyakinkan anggota penguat kuasa, lelaki itu mempelawa pemeriksaan dilakukan di dalam rumah berkenaan. Pihak kami menjumpai seorang wanita dalam keadaan berkemban di tingkat atas rumah tersebut,” katanya.

Alasan minta bantuan masalah rumah tangga

Difahamkan, wanita terbabit dipercayai sudah beberapa kali datang dan bermalam di rumah bomoh tersebut.

“Bomoh itu tinggal seorang diri kerana isterinya yang lumpvh dijaga oleh anak mereka yang tinggal di luar daerah ini.

“Wanita itu mengaku dia mengunjungi rumah bomoh tersebut untuk mendapatkan bantuan bagi memudahkan proses penceraian bersama suaminya,” katanya.

Tambah Mohd Noor lagi, pasangan berkenaan telah ditahan kerana me­lakukan kesalahan mengikut Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jen4yah Syariah Kedah 2014.

Mereka juga turut dibawa ke Ibu Pejabat Pol1s Daerah Kuala Muda untuk proses dokumentasi sebelum diarah hadir untuk proses tindakan und4ng-und4ng di Mahk4mah Sy4riah Kuala Muda di sini dalam masa terdekat.

Sumber: Kosmo! (Othman Yahaya), kredit foto Kosmo!

 

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *