“Kalau orang kata dia l4nun bola sepak apa dia rasa?” -MB Kedah tanya TMJ pula

Nampaknya, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor tidak berdiam diri selepas Pemilik skuad Harimau Selatan, Tunku Ismail Sultan Ibrahim meminta pemilik Kedah Darul Aman (KDA) FC, Tan Sri Dr Daud Bakar untuk menasihati Presiden Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) itu supaya menjaga sikap serta keperibadiannya sebagai menteri besar.

Nasi jadi pvnca pemec4h bel4h bola sepak

Kali ini, menerusi video yang dikongsi Astro Awani, Sanusi telah menjawab dan menafikan dakwaan bahawa dirinya menjadi pvnca  pemec4h bola sepak seperti yang didakwa TMJ.

“Saya bukan pemecah, saya menyatukan peminat bola sepak dalam satu kesatuan bola sepak untuk orang ramai di padang yang sama luas, pemain sama ramai dan pintu gol sama saiz.
“Rasanya pemain tak sama ramai, jadi apabila pengadil masuk sebelah (pasukan) sana, jadi pemain (pasukan) dia lebih ramai. Saya mahu pemain sama ramai dan pengadil duduk di tengah mengadili,” katanya.

@501awani Malah, beliau turut menafikan dirinya sebagai individu yang memecahbelahkan kesatuan bola sepak negara. #BeritaDiTikTok #TrendingNewsMalaysia ♬ original sound – ??Astro AWANI??

Saling sind1r pula

Dalam pada itu, Sanusi turut mengatakan bahawa TMJ boleh berkata apa saja tentang orang lain namun apabila orang berkata tentangnya menjadi satu masalah pula.

“Pemilik kelab JDT (Johor Darul Ta’zim) ini tak boleh orang kata pada dia, dia kata pada orang, apa pun tak apa. Kalau orang kata dia lanun bola sepak apa dia rasa?
“Kata saya badut, pemec4h bel4h. Saya nak kata dia l4nun bola sepak, dia nak jawab apa? Apa perasaan kamu kalau saya kata kamu l4nun bola sepak,” katanya.

Jelasnya lagi, apa yang dilakukan sebelum ini sebenarnya adalah untuk  sukan bola sepak negara supaya dapat mempunyai sistem yang adil kepada setiap pasukan yang bertanding.

Terdahulu, komen yang dibuat oleh TMJ di Instagram Tan Sri Dr Daud Bakar telah dimuat naik semula oleh satu akaun milik penyokong pasukan negeri Kedah itu @hijaukuning dan mendapat pelbagai maklum balas dari netizen.

Disebabkan itu, beliau telah meninggalkan komen di ruangan Instagram penyokong pasukan Kedah dengan meminta mereka memahami tujuan yang ingin disampaikan.

Sumber: Instagram hijaukuning, TikTok astroawani

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *