[VIDEO] Fauzi Nawawi tidak mer4juk, bawa diri untuk bertenang… “Itu kec4man paling tervk sepanjang 25 tahun dalam industri”

PELAKON Fauzi Nawawi menafikan dirinya merajuk dengan industri hiburan sehingga mahu membawa diri ke Sabah seperti mana yang pernah menjadi bualan ramai sebelum ini.

Menurut Fauzi, 49, dia sekadar mengambil tempoh bertenang dan menguruskan perniagaan di sana selepas ins1den dikec4m teruk gara-gara terlepas cakap semasa terlibat dalam sebuah program televisyen.

“Bukanlah merajuk! Ketika itu saya rasa bawa diri dahulu untuk bertenang seketika. Saya telah memohon maaf atas kesilapan sebelum ini dan mengaku silap.

“Saya ke Sabah untuk menguruskan sebuah perniagaan di sana dan ia masih bertahan sehingga sekarang. Bagaimanapun disebabkan kekangan masa dan komitmen di sini saya tidak boleh untuk terus tinggal di sana.

“Saya juga tidak mungkin tinggalkan industri seni kerana ini adalah jiwa saya. Ada ura-ura kononnya nama saya digam tapi tidak ada sebarang surat rasmi mengatakan sebegitu. Syukur masih lagi menerima tawaran sehingga hari ini,” katanya kepada mStar.

Fauzi masih terima tawaran berlakon.

Fauzi ditemui ketika majlis pratonton filem terbaharu lakonannya berjudul Seratus yang diadakan di Kuala Lumpur pada Isnin.

Pada Oktober tahun lalu, Fauzi menerima kec4man selepas berkongsi mengenai pengalaman menjayakan babak rog0l ketika terlibat dalam sebuah program temu bual.

Mengambil iktibar daripada kejadian itu, Fauzi berjanji akan lebih berhati-hati dalam setiap percakapan di masa akan datang.

“Sepanjang 25 tahun dalam industri itulah kec4man paling tervk pernah saya lalui. Maklumlah sebelum ini tiada media sosial, tetapi sekarang orang boleh kec4m melalui medium sebegitu.

“Apa yang berlaku membuatkan saya sedar sebenarnya ramai yang menantikan kej4tuhan seseorang. Saya juga tahu tidak semua suka kita sebagai pelakon. Saya akan lebih berhati-hati selepas ini dan menjaga lidah ketika berkata-kata.

“Saya juga tidak t4kut kalau nama kena banned sebab percaya ada rezeki lain. Jika tidak diterima dalam dunia seni ini lagi, saya tetap akan berusaha mencari rezeki selagi masih bernafas,” ujarnya.

Sementara itu bercakap tentang filem Seratus, Fauzi memberitahu dia sanggup melakukan babak aksi sendiri tanpa menggunakan stuntman demi memberi kepuasan dalam lakonannya.

Salah satu babak lakonan Fauzi dalam Seratus.

“Jujur saya katakan tidak puas berlakon dalam filem ini kerana watak saya dimatikan di awal cerita. Namun apabila menonton secara keseluruhan, saya faham jalan cerita yang ingin disampaikan dan sebagai penonton saya puas melihat keseluruhan cerita.

“Dalam filem ini saya minta sendiri kepada pengarah untuk melakonkan satu babak aksi supaya saya dapat berikan sepenuhnya kepada penonton nanti,” jelasnya.

Menarik tentang filem arahan Feroz Kadir ini, ia menampilkan 100 orang pelakon dan wang kertas RM100 menjadi simbolik kepada penceritaan yang ingin disampaikan.

Filem ini turut menampilkan pelakon seperti Sharul Kamal, Wan Hanafi Su, Sara Ali, Marissa Yasmin dan Pablo Amirul selain nama-nama popular yang muncul sebagai penampilan istimewa.

Ia bakal ditayangkan di seluruh pawagam bermula 6 Oktober.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

“Bukan lagi k4ki melent1ng & k4ki g4duh”- Sharnaaz Ahmad samakan diri seperti ay4m

Baru-baru ini, nama pelakon Sharnaaz Ahmad terp4lit dengan k0ntroversi melibatkan k0nflik penggugvran nama aktor Datuk Aaron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *