Rakam video c1um Kaabah, ‘influencer’ wanita ditegur netizen -“Nampak rambut”

Setiap individu yang pergi ke Tanah Suci pastinya akan terus mengingati momen indah tersebut kerana bukan semua orang mendapat panggilan untuk ke sana walaupun sudah berkemampuan.

Gambar-gambar serta video yang dirakam di sana sudah tentu akan menjadi kenangan yang paling bermakna lebih-lebih lagi dapat menyentuh rumah Allah yang sangat dirindui oleh seluruh umat Islam di dunia.

Men4ngis-n4ngis c1um Kaabah

Namun begitu, jika ingin merakam video atau membuat konten untuk dikongsikan di media sosial perlulah berpada-pada agar tidak dipandang negatif oleh netizen.

Hal tersebut terjadi kepada seorang influencer dikenali sebagai Adira Salahudi apabila videonya men4ngis sambil menc1um Kaabah kurang disenangi oleh beberapa pihak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ????? ???????? (@adirasalahudi)

Aurat nampak laa

Dalam video tersebut, dia mengatakan yang dia akhirnya datang kepada PenciptaNya di rumah Allah iaitu Kaabah.

Disebabkan itu, dia dilihat menangis dengan bersungguh-sungguh kerana benar-benar tersentuh diberi peluang berada disana. Namun, video yang dikongsikan telah menjadi perhatian ramai kerana  auratnya dikatakan sedikit terdedah.

Anak rambut terkeluar

Perkongsian tersebut telah menuai pelbagai komen daripada netizen di Instagram. Ada di antara mereka berasa kurang selesa dengan tindakan Adira itu kerana merasakan momen tersebut tidak perlu dikongsikan kepada umum.

Mana tidaknya, ada netizen beranggapan apa yang dikongsikan boleh menjadi pertikaian ramai kerana terlihat anak rambut wanita itu memandangkan dia menggunakan hijab dengan gaya yang boleh menampakkan sedikit auratnya.

Perlu ke rakam momen tu?

Tak payah posting konten lagi okey kot

Aurat tu jaga sikit

Cuba pakai tudung jangan berbentuk-bentuk

Walau bagaimanapun, masih ada yang memuji influencer berkenaan dan berterima kasih kepadanya kerana berkongsi momen dan suasana ketika berada di Tanah Suci buat peminat di Malaysia.

Mereka juga mendoakan agar Adira mendapat umrah yang mabrur dan segala urusannya dipermudahkan.

Sumber: Instagram adirasalahudin

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *