Sed1h Ashira asyik dikec4m, Bad Indigo dedah pvnca cer4i -“Saya yang tak jujur”

Pencer4ian pasangan selebriti Bad Indigo dan Ashira Aziz selepas setahun berumah tangga nampaknya masih menjadi perbahasan netizen di media sosial.

Hal tersebut mulai semula apabila Ashira memuat naik gambar bersama seorang lelaki lain yang dikatakan ‘crushnya’ ketika dahulu.

Perkongsian berkenaan telah mendapat kec4man netizen dan menuduhnya dengan pelbagai tanggapan lebih-lebih lagi apabila dia dan Bad Indigo baru sahaja bercer4i pada pertengahan tahun ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashira Aziz (@ashiraaziz)

Tampil pertahankan Ashira

Susulan daripada itu, Bad atau nama sebenarnya Badrul Izhan Yeop Abdullah, 47 telah tampil mempertahankan bekas isterinya dengan mendedahkan punca penceraian mereka pada bulan 6 tempoh hari.

Menerusi Instagram Bad, dia  menyatakan penceraian mereka disebabkan dirinya yang tidak jujur sejak sebelum berumah tangga lagi dengan Ashira apabila merahksiakan beberapa penyakit yang dialami ketika itu.

Mengaku tak jujur

Menurutnya, apa yang dilakukan ketika itu seolah-olah meragukan Ashira dan mementingkan diri sendiri. Tambahnya, dia merasakan hal tersebut bakal membuatkan mereka bahagia namun rupanya sangkaan tersebut meleset kerana akhirnya mereka berpisah juga.

“Kami berpisah disebabkan salah saya. Sejak awal saya yang tidak jujur dengan dia (Ashira). Saya tidak beritahu tentang sakit yang dialami sehingga akhirnya kami berpisah.
“Saya pentingkan diri sendiri ketika itu kerana takut kehilangannya. Apabila tiada kejujuran maka hilanglah kepercayaan. Itu silap besar saya dan Ashira menjadi mangsa.

minta maaf kepada bekas isteri kerana pentingkan diri

Dalam pada itu, Bad juga sempat memohon maaf kepada bekas isterinya kerana mementingkan diri sendiri sehingga penyanyi wanita itu menjadi mangsa keadaan sehinggalah sekarang apabila kerap menerima kecaman daripada netizen.

Ada juga yang menuduh wujud orang ketiga dalam perkahwinan mereka sehingga berlakunya perpisahan ketika usia rumah tangga baru setahun jagung.

“Saya minta maaf kepada Ashira dan keluarganya atas apa yang dilalui. Dia tidak bersalah dan tiada orang ketiga dalam hubungan kami,” katanya.
“Ramai orang yang tidak puas hati apabila kami umumkan bercerai dan tidak membongkarkan puncanya. Disebabkan itu semua orang terus kecam Ashira. Ada yang kata dia tinggalkan saya disebabkan kaki kudung.

Jangan jaga tepi kain orang

Bad juga meminta pihak-pihak yag tiada kena mengena dengan mereka tidak terus menjaga tepi kain orang kerana ia boleh mendatangkan fitnah.

Dia turut merasakan tidak adil bagi Ashira apabila dia terus-terusan menerima kecaman tanpa sesiapa tahu punca sebenar perpisahan tersebut.

“Jika tidak tahu hujung pangkal, kenapa perlu sibuk hal orang. Lebih baik diam jika tiada perkara elok hendak diperkatakan. Setiap kecaman itu boleh menimbulkan fitnah dan anda semua buat ‘dosa kering’. “
Tidak adil untuk Ashira apabila dia terus menerima kecaman. Anda tidak tahu apa yang dia lalui sangat menyakitkan,” ujarnya

Untuk rekod, Bad dan Ashira telah melangsungkan pernikahan pada Mac 2021 selepas jatuh cinta sewaktu sama-sama menyertai Gegar Vaganza musim ke 7.

Walau bagaimanapun, rumah tangga yang mereka bina tidak bertahan lama apabila mengumumkan perpisahan pada Jun 2022. Namun begitu, hubungan mereka tetap baik dan kini masih lagi berkawan rapat dan menjadi sahabat.

Sumber: Instagram Bad Indigo

About admin

Check Also

“Perempuan Ni M4ki Mak Aku Sebab Bu4ng Gambar Jesvs” – Adik Afiq Muiz

Sejak semalam hang4t diperkatakan mengenai kemelvt rumah tangga pelakon Afiq Muiz dan isterinya, Pachara Apin apabila kedua-duanya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *