Dilema Tek4nan Hidup, Ibu Tunggal Pernah Terdetik Tam4tkan Hay4tnya & 8 Anak

Percayalah tiada siapa pun mahukan menjalani hidup suk4r sebagai ibu tunggal, kerana bertubi-tubi uji4n datang menimpa. Gara-gara bekas suaminya menghilang setelah gugurnya t4lak, wanita dikenali sebagai Puan Kamariah Md Yatim ini sangat bergelvt membesarkan 8 anak seorang diri sekitar 22 tahun lalu.

Akak fikir penderit4an ni takkan sampai kat situ je…anak-anak perlu pelajaran & kehidupan selesa

Meskipun dibantu apa yang termampu oleh keluarga sendiri dan abang iparnya, namun Puan Kamariah akui dirinya mengalami tek4nan mel4mpau apabila hidup bertukar 360 darjah. Gara-gara tidak mempunyai wang simpanan langsung, dia bukan setakat ris4u akan masa hadapan anak-anak. Bahkan hidup mereka juga ibarat kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Ujarnya, tidak makan selama beberapa hari adalah ‘lumrah’ pada masa itu.

Tengah tuang r4cun dalam periuk nasi, mak terus buang…tak nampak apa-apa dah mak, hit4m hidup aku

Paling meny4yat hati, dia juga akui pernah terfikir untuk menamatkan riwayat anak-anaknya dan diri sendiri gara-gara tidak tahan lalui kesengs4raan hidup. Tatkala sedang tuang r4cun ke dalam nasi, mujurlah ibunya sempat hal4ng perbuatan tersebut sekali gus menyelamatkan mereka semua. Bertitik tolak daripada insid3n tersebut, Puan Kamariah semakin tabah dan kini bergelar usahawan pandan wangi yang berjaya di kampungnya.

@thesafiyya.co Subahanallah..?Sebak kisah hidup akak ni & Kagum dengan cara beliau bangkit?#fyp #fypシ #fypage #seo #womanempowerment #janganputusasa #akutanpacintamu #searchengineoptimization ♬ Bintang di Surga – Noah

Orang yang pernah lalui saja tahu betapa per1tnya hidup…mujur akak ni ada support kuat daripada orang sekeliling

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen amat bers1mpati dengan nasib mal4ng serta dug4an besar yang terpaksa ditempuhi oleh Puan Kamariah. Ujar mereka lagi, hanya yang pernah bergelar ibu tunggal sahaja tahu betapa sukarnya pemulaan hidup untuk berdikari tanpa suami.

Kredit : TikTok thesafiyya.co

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *