Konon Tak Berad4b Reveal Mak Cik Baju Merah, Anak Pula Ditegvr Minta Nasihatkan

Sejak semalam kec0h dengan pendedahan seorang wanita ini tentang majlis pernikahan yang diadakan 2 bulan lalu. Meskipun sudah lama berlalu, namun Zarah Yusoff akui sehingga ke harini cukup merasa s3dih dan kecew4 dengan apa yang berlaku ketika itu. Mana taknya, hampir kesemua gambar dan juga video yang diambil ketika hari bahagia tersebut malah ‘terisi’ dengan kelibat ‘mak cik bertudung merah’.

Masalahnya sis saya nak post gambar kahwin saya…Mostly ada muka mak awak

Perkongsian yang dibuat Zarah tersebut turut mendapat perhatian anak kepada ‘mak cik’ itu. Individu berkenaan bagaimanapun tidak berpuas hati malah menyifatkan seperti pengantin tersebut seolah-olah tiada adab bila berbicara tentang ibunya itu. Seorang makeup artist bernama Dea Khalid bagaimanapun tampil menegvr individu tersebut.

@hazard.a1 Kalau kena kat family aku pun aku baran?? #salamjumaat #pengantin #perosakmajlis #viral ♬ Face Off – Dwayne Johnson – Tech N9ne & Joey Cool & King Iso & Dwayne Johnson

@dabriatheshedevil_

pelik2 manusia zaman skrg. i mean thats her wedding. gmbar pun xcantik bukannya dia kwin berkali2 nyah

♬ suara asli – Novan Alfiansyah – ???????

@foureyelenses Replying to @Alpha cubaan utk mengeruhkan lagi keadaan… maafkan saya ya makcik baju merah dan anak2 nya… #makcikbajumerah #pengantin #viral #fyp ♬ original sound – Husna -Ur Lady Photographer ?

Bila berada dekat majlis orang, jangan kac4u shot photographer…Orang fokus nak tengok pengantin

Jelasnya jika ingin bercakap soal adab, sudah tentu adab mak cik itulah yang perlu diub4h dulu. Lebih-lebih lagi wanita tersebut bukanlah orang yang dijemput secara terus oleh tuan rumah untuk memudahkan majlis. Sepatutnya sebagai orang luar yang tiada kena mengena dengan acara berkenaan, perlu tahu meletakkan diri sendiri di tempat yang betul.

@dellahisham_ Mungkin makcik tu nak tolong tapi tak kene cara . #makcikbajumerah #kahwin ♬ original sound – aur?

Jangan jadikan kebiasaan tu betul, orang dah tegvr patut terima

Mungkin bagi mak cik tersebut ia adalah perkara remeh, namun kenangan atau memori sepanjang hari bahagian berkenaan tersemat dalam ingatan pengantin sehingga ke hari tua. Sepatutnya selaku anak kepada wanita berusia tersebut, dia disarankan menasihati, memohon maaf serta ganti rugi dengan apa yang telah berlaku kepada mempelai berkenaan.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *