Nampak ‘Loving’ Rupanya Suami K4ki Pukvl? Penyanyi Buat Laporan Polis D4kwa Dic3kik & Dih3mpas Ke L4ntai

Tak din4fikan, pasangan romantis Indonesia iaitu Lesti Kejora dan Rizky Billar mendapat perhatian ramai kerana kerap mempamerkan kemesraan mereka di media sosial.

Namun baru-baru ini, tiada angin tiada ribut, tiba-tiba sahaja ada berita mengatakan rumah tangga pasangan ini dil4nda badai dan kini mula menjadi bualan hangat masyarakat Indonesia.

 

Dic3kik, dih3mpas ke lantai

Memetik laporan News Detik, konflik perkahwinan Lesti Kejora dan Rizky Billar dipercayai terb0ngkar selepas wanita itu tampil membuat laporan polis dengan mend4kwa dirinya menjadi m4ngsa keg4nasan rumah tangga. Difahamkan, ins1den tersebut berlaku selepas penyanyi dangdut itu mend4kwa suaminya berlaku cvrang.

Pelakon yang berusia 27 tahun dikatakan mula bertindak agres1f dengan memvkul isterinya selepas wanita itu meminta untuk dihantar pulang ke rumah orang tuanya. Rizky yang ber4ng diperc4yai telah men0lak Lesti di atas katil sebelum mencek1knya sehingga wanita itu terj4tuh di lantai. Kej4dian tersebt dipercayai dilakukan berulang kali.

Tidak terhenti di situ, dia kemudian did4kwa menarik tangan m4ngsa dan mengh3mpaskannya ke lantai t4ndas. Susulan daripada perbu4tan itu, m4ngsa meng4lami kecderaan di bahagian tangan dan leher. Turut tular satu foto yang memperlihatkan mata Lesti leb4m namun tidak dapat dipastikan apakah punca kecderaan itu.

Menurut sumber, kes ini masih dalam si4satan pihak pol1s dan disi4sat mengikut Pasal 44 Und4ng-und4ng No.23 Tahun 2004 tentang Pengh4pusan Keg4nasan Rumah Tangga (UU PKDRT). Jika dis4bitkan kes4lahan, pelaku boleh dip3njara sehingga 15 tahun sekiranya m4ngsa meng4lami luk4 ber4t ataupun men1nggal dunia. Namun sehingga kini, Lesti dan Rizky masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan mengenai k3s tersebut.

Terdahulu, Lesti Kejora dan Rizky Billar mendirikan rumah tangga pada 19 Ogos 2021 dan hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Muhammad Leslar Al-Fatih Billar.

Sumber: News Detik

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *