Isa Isarb jawab isu iklan jvdi “Terp4ksa sebab darur4t & ada B0D orang Islam”

Personaliti media sosial dan Youtuber terkenal, Isa Isarb pernah menjadi bualan ramai apabila mengetahui konten video cab4ran yang dianjurkannya sebanyak RM10,000 pada April lalu telah ditaja oleh syarikat M88.

M88 tersebut adalah sebuah syarikat perjudian online yang turut beroperasi di Indonesia, Thailand dan Vietnam.

Isa Isarb jelas isu iklan jvdi -“Terp4ksa sebab darvrat”

Terbaharu, Isa Isarb tampil menjelaskan mengenai isu iklan dari syarikat judi tersebut dalam salah satu video di saluran Youtube miliknya.

Menerusi sebahagian petikan daripada video Youtuber baharu yang dimuat naik oleh seorang pengguna di laman TikTok, Isa mendedahkan keadaan ‘darvrat’ adalah pvnca dia menerima iklan tersebut.

@mr_michael31 @Isa Isarb sendiri dh buka mulut buat penjelasan pasal benda ni. Harap lepasni dh xde lagi isu pasal M88 ni lahh☺️☺️ #fyp #fypage #fypシ #xyzbca #isaisarb #isarbclan #esekeli #m88isa ♬ original sound – B R E W ?

Katanya lagi, hanya dua episod sahaja dia mengambil iklan berkenaan.

“Hanya dua minggu sahaja kerana lembaga pengarah ada yang Islam dan bukan Islam. Lagi satu sebab, masa itu tengah kena kejar income tax (LHDN). Disebabkan itu yang saya ambil.”ujarnya.

Buang ahli kumpulan sebab asyik persoal hal iklan syarikat jvdi

Dalam pada itu, Isa juga tampil menerangkan pvnca salah seorang ahli Isarb Clan dibuang serta-merta kerana berpendapat individu tersebut sebenarnya ‘talam dua muka’ kerana asyik mempersoalkan hal iklan jvdi.

“Dia tahu (salah seorang ahli Isarb Clan) sebab saya ambil. Tapi dia memperbesarkan perkara tersebut. Walhal pada masa itu darvrat,”jelas Youtuber itu.

Niat tak mengh4lalkan cara walaupun darvrat

Perkongsian itu menerima kec4man hebat daripada warganet di ramai mengatakan perbuatan Isa Isarb jelas salah dan bertentangan dari segi hukvm syarak agama Islam.

Darvrat tapi boleh sampai oversea

Sumber: TikTok @mr_michael31

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *