Ejen kosmetik dicvlik ke Th4iland berj4ya disel4matkan – Ketua Polis Negara

Ejen jualan produk kosmetik, Rosnazirah Mohd Naim yang dilap0rkan dicvlik sekumpulan lelaki dari kediamannya di Wakaf Bharu, Tumpat pada 13 Septemebr lalu berjaya disel4matkan.

Difahamkan, m4ngsa yang berusia 36 tahun berjaya dijejaki hasil bantuan antara pihak berkuasa Thail4nd dan Jabatan Si4satan Jen4yah (JSJ) Bukit Aman.

Ketua P0lis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani, berkata, kerjasama erat antara Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan P0lis Diraja Thail4nd serta perk0ngsian maklumat dan perisikan berjaya mengenalpasti lokasi keberadaan di Thail4nd.

“M4ngsa kemudiannya berjaya ditemui dan disel4matkan sebelum dibawa pulang ke tanah air hari ini.
“Dalam k3s ini juga seramai tujuh lelaki tempatan dit4han di sekitar Kelantan, Selangor dan Kuala Lumpur,” katanya dalam satu kenyataan dimuat naik di laman Facebook PDRM.

Sementara itu, Acryl Sani juga menzahirkan penghargaan kepada Polis Diraja Thailand dan kedutaan Malaysia di negara tersebut atas kerjasama dalam usaha menyel4matkan m4ngsa.

Sebelum ini, tvlar rakaman video kamera litar tertutup (CCTV) berdurasi 2 minit 51 saat yang memaparkan m4ngsa dilarikan dengan menaiki kereta jenis Toyota Vios.

Memetik laporan berita, suami mangsa yang sudah ditahan polis selepas kejadian dipercayai mempunyai perselisihan di antara ahli sindiket d4dah.

Sumber: Facebook PDRM

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *