Netizen tanya kenapa pakai c0li dekat luar, fesyen Masya Masyitah di Dubai kena kr1tik – “Apa anda r4sa bukan mas4lah saya”

SEBELUM ini, penyanyi Masya Masyitah pernah ditegvr peminat ekoran pemakaian yang dianggap pel1k dan tidak sesuai untuk wanita bertudung.

Namun nampaknya Masya atau Siti Nurmasyitah Mohd Yusoff, 22, belum ser1k apabila tampil dengan pakaian yang tidak sen0noh sewaktu berada di Dubai.

Rata-rata menyif4tkan penyanyi lagu Simpanan itu sudah hilang sif4t m4lu apabila tampil dengan pakaian jumpsuit yang dipadankan dengan baju turtleneck berwarna kelabu.

Gaya itu turut dipadankan dengan tudung berwarna hitam yang tidak menutupi dada sehingga menampakkan bahagian depan jumpsuit.

Ada menganggap jumpsuit dipakainya seolah-olah memakai c0li.

Apa membuatkan netizen s4kit mata dengan pakaian tersebut, ramai mend4kwa ia kelihatan seperti bra yang dipakai di bahagian luar.

“Bra pakai dekat dalam dik, bukan dekat luar… Kakak sebagai perempuan terasa m4lu tengok baju adik.

“Festyen pun ada batasnya buat seorang muslimah, tak sesuai buat wanita bertudung. S1fat m4lu jangan bu4ng semua ya adik,” tulis seorang netizen.

Ada pula di antara pengikutnya mahu Masya kembali kepada imej lama dan tegvran dibuat kerana tidak mahu penyanyi itu ters4sar jauh hanya kerana terlalu mengikut per4saan dalam berfesyen.

Tidak kur4ng ramai yang berhenti mengikuti akaun Instagram Masya gara-gara foto terbaharunya itu.

“Suka Masya yang dulu pakai tudung terlitup. Saya pun tidak sempurna tetapi sebagai umat Islam saya wajib tegvr supaya akhirat nanti saya tidak kena soal.

“Saya faham Masya hendak berfesyen tetap jangan keterl4luan. Saya doakan kakak kembali bertudung seperti dahulu,” tulis pengikutnya.

Sementara itu, pada bahagian kapsyen hantaran itu, Masya memberitahu apa yang diras4kan seseorang bukanlah mas4lahnya.

The way you feel is not my problem,” tulisnya.

sumber : mtar

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *