2 Nah4s Di Klang, Seb4k Rakyat Pemurah Berjaya Kumpul 200K Tanpa Family Tahu

Berat hati memandang namun berat lagi bahu yang memikul. Itulah situasi yang dapat digambarkan ketika melihat keadaan dua buah keluarga rider terlibat nah4s di persimpangan lampu isyarat Haji Sirat, Meru, Klang. Salah seorang daripada penunggang motosikal tersebut iaitu Muhaimin Mohd Said bagaimanapun dijemput Ilahi di lokasi kejadian akibat keceder4an tervk.

Allahy4rham Muhaimin baru kahwin, manakala isteri Azrul pula tengah sarat

Manakala seorang lagi lelaki yang bekerja sebagai penghantar barang iaitu saudara Muhammad Azrul pula perlu melalui operation di bahagian kaki. Lebih menyayat hati, Allahy4rham Muhaimin baru sahaja mendirikan rumah tangga lebih kurang 2 minggu sebelumnya. Sementara itu, isteri kepada Azrul pula sedang sarat hamil dan kini buntu mengenangkan nasib mereka.

Tengah hari tu saya mesej dia, “b balik makan tengah hari, sayang dah masak”

Terdahulu balu kepada Allahy4rham Muhaimin sempat menceritakan detik yang terjadi sebelumnya apabila dia sempat hantar mesej meminta untuk lelaki itu pulang makan nasi di rumah. Namun kiriman tersebut tidak berbalas sebelum menerima panggilan mengatakan tentang nah4s yang berlaku. Tanpa pengetahuan, seorang pemilik sebuah NGO telah pun berbesar hati membuka ruang serta bantu mengetuai usaha kumpul dana buat kedua-dua buah keluarga yang terlibat.

Saya bahagi dua kepada 2 rider, setiap keluarga dapat lebih kurang 100K…Setiap keluarga saya pecahkan kepada isteri dan juga orang tua suami

Siapa sangka kurang 48 jam berkat murahnya hati rakyat Malaysia, jumlah yang berjaya dikumpulkan adalah sekitar RM204,322 tanpa pengetahuan ahli keluarga rider berkenaan. Setelah mengumpulkan kedua-dua family tersebut, wakil berkenaan akhirnya bertindak menyerahkan secara transfer bank kepada mereka. Jumlah tersebut dibahagi kepada dua dan kemudian diagihkan pula kepada isteri dan juga orang tua rider yang terlibat dengan adil.

@foundermisi

Rakyat pemurah kumpul RM204,322 tanpa pengetahuan keluarga mangsa

♬ original sound – Founder Misi Delivery

@adminmisirakyat313 harap berjaya aku kawal emosi terima kasih semua yang menyumbang. tanpa korang MISI BANTUAN RIDER ni tidak berjaya. Salut dari General! #MISIRAKYAT ♬ original sound – CEO ADMIN RIDER MISI RAKYAT٣١٣

Kredit: TikTok adminmisirakyat313, foundermisidelivery & Portal Majoriti

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *