Dikec4m tak bantu bapa jatvh m0tor, wakil sekolah bersuara -“Dia lemb4m..”

Zaman sekarang ini, begitu mudah untuk orang menyebarkan sesuatu video tanpa mengetahui kebenaran di sebalik kejadian yang berlaku sehingga menyebabkan individu berkenaan dikec4m.

Salah satu contoh terdekat adalah sebuah video yang tular semalam  menyebabkan warganet hebat mengec4m seorang pelajar sekolah kerana tidak membantu bapanya terj4tuh daripada motorsikal.

Video viral punc4 pelajar perempuan terima kec4man

Menerusi video dashcam yang dimuat naik semula oleh penangkini di laman Instagram, dilihat seorang ayah sedang berada di hadapan sekolah untuk mengambil anak perempuannya sebaik sahaja tamat sesi persekolahan.

Walau bagaimanapun, si ayah dilihat g4gal mengimbangi badannya sehingga menyebabkan dirinya terj4tuh di atas jalan raya. Akan tetapi, tind4kan si anak yang hanya mengendahkan ayahnya itu telah menerima banyak kritik4n dan cemuh4n warganet kerana langsung tidak memb4ntu dan hanya memandang di sekeliling sahaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by penangkini (@penangkini)

Mohon delete & minta maaf pada keluarga…

Namun, lain pula kisah sebenar apabila wakil sekolah pelajar berkenaan tampil bersuara dan meminta agar individu yang menyebarkan video tersebut memadamnya dan meminta maaf kepada keluarga terlibat.

Ini kerana video tersebut menyebabkan ramai salah faham sehingga menggvriskan hati pihak sekolah dan keluarga pelajar terbabit.

“Mohon panjangkan kepada pemilik TikTok ini. Delete video ini.  Amat menggvris hati warga Semnash Besut. Mohon jai-99 mohon maaf kepada pelajar dan keluarga mereka,”tulis wakil sekolah berkenaan.

Dia pelajar lemb4m

Dalam pada itu, pihak sekolah menjelaskan bahawa pelajar berkenaan sebenarnya mempunyai kekurangan di mana dia sebenarnya di bawah kategori lemb4m dan lamb4t bertind4k.

“Pelajar kita ini lemb4m dan lambat bert1ndak balas bila disuruh dan tak boleh membaca pun.
Kasihan pelajar ini. Semua komen mengvtuk kononnya malu dengan ayahnya. Berdosa orang  menyebarkan tanpa mengetahui kebenaran.”jelasnya lagi.

 

Difahamkan, pemilik asal tersebut sudah memadam video.

Sumber: Instagram @penangkini, TikTok @adyadnin90

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *