Tak s0kong min4t anaknya, ramai ‘p4nas’ h4ti bapa s4nggup lakukan ini pada anaknya…

Setiap daripada kita pastinya mempunyai minat tersendiri sehingga sanggup menghabiskan duit, tenaga dan masa bagi mengumpul sesuatu barangan terutamanya buat mereka meminati artis Korea Selatan.

Terbaharu, tular sebuah video memaparkan h4ncurnya hati seorang remaja mendapat tahu semua koleksi Kpop peribadinya sudah h4ngus menjadi abu dib4kar apabila minatnya tidak direstui kedua ibu bapanya.

Bapa terg4mak bak4r koleksi K-Pop anak sebab tak sok0ng minat

Perkongsian  pengguna TikTok telah mencetuskan am4rah ramai apabila ibu bapa remaja perempuan berkenaan terg4mak memb4kar koleksi barangan anak mereka.

Menerusi video dimuat naik oleh @cikatienn di aplikasi tersebut, dilihat remaja itu menangis apabila masuk ke dalam bilik dan mendapati barangnya sudah tiada kerana sudah dibakar.

H4ncur hati, barang mahal & hadiah pemberian kawan dib4kar

Dalam video tersebut, pengguna yang juga ibu kepada remaja tersebut memberitahu koleksi yang dib4kar itu dibeli oleh anaknya dengan harga mahal dan ada sebahagian daripadanya diberikan oleh kawannya sebagai hadiah.

Tidak berdiam diri, dia turut pergi ke tempat barangna dibakar untuk mengutip semula serpihan-serpihan yang masih ada. Walaupun barang tersebut dalam keadaan yang menyedihkan, anaknya berjaya menjumpai sebuah kotak mengandungi beberapa barangan berharga.

@cikatienn Mama tak galakkan..sokong pun tidak.Tapi bukan ni caranya.#fyp #kpop #CapCut #inistylekita ♬ Buah Hati – Armada

Buku journal dalam kenangan

Selain itu, ibu kepada remaja perempuan berkenaan turut berkongsi rupa sebenar buku journal yang dihasilkan oleh anaknya.

@cikatienn Replying to @neauxher antara buku yg dia buat sdri.#inistylekita #kpop #journal #korea ♬ Fine – TAEYEON

Kot iye pun tak suka, bukan macam tu caranya!

Video berdurasi seminit dua puluh lapan saat yang berjaya meraih sejuta tontonan menerima pelbagai jenis reaksi di mana ramai meluahkan ketidak puasan hati dan merasakan tindakan tersebut adalah keterlaluan.

Bukan itu sahaja, ia akan menganggu emosi serta kepercayaan anak terhadap keluarganya sendiri.

Sumber: TikTok

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *