Ifa Raziah Perjelas Soal Pembelian Set Emas RM100,010; “Suami Suruh Pilih, Nak LV Atau Ini.”

Selebriti versatil, Ifa Raziah tampil menjelaskan mengenai video keberadaannya di sebuah kedai emas yang tular selepas dia didakwa berbelanja lebih RM100,000 bagi membeli barangan kemas bersaiz dempak, baru-baru ini.

Ifa menjelaskan pembelian tersebut sebagai pilihan hadiah daripada suami, Mohd Yani Abdul Rahman bersempena ulang tahun kelahirannya yang ke-47.

“Iya ini hadiah paling bermakna. Awalnya suami suruh pilih, nak LV (Louis Vuitton) atau set barangan kemas. Sebab saya memang peminat LV. Kalau ditawarkan beg jenama lain pun saya tak mahu.

“Tapi saya cakap dengan suami, tak mahu beg sebab sudah ada banyak, penuh almari. Cukup-cukuplah. Sekarang saya nak buat ‘investment’ demi masa depan.

“Saya nak jadi pengumpul emas. Sebab besok katalah suatu hari berlaku sesuatu pada kita. Dengan p4ndemik selama dua tahun yang membuatkan ramai terjejas seluruh dunia membuatkan saya mahu menyimpan.

“Menyimpan daripada segi wang tunai dan emas. Kita tahu walau macam mana pun berlaku pada ekonomi, emas tetap ada nilainya.

“Malah manalah tahu kalau saya pun tak sesenang hari ini, nak jual beg beg mungkin tiada nilai. Jadi lebih baik saya laburkan kepada sesuatu yang lebih bernilai, ada manfaat pada saya di kemudian hari,” katanya kepada MH.

Ditanya mengenai dakwaan menunjuk-nunjuk susulan harganya yang mencecah harga ratusan ribu ringgit itu, ini reaksi Ifa;

“Ikut majlis, bukan hari-hari saya pakai. Samalah macam kalung ‘love’ besar yang saya beli dulu. Yang lain-lainnya kecil sahaja untuk kegunaan harian.

“Cuma saya ada kunjungi beberapa buah kedai emas lain, tapi inilah antara rekaan yang dipilih suami untuk saya. Simbolik cintanya kepadaku (rekaan berbentuk ‘love’). Malah suami kalau boleh nak satu set. Hanya yang ini ada set.

“Bila pakai yang begini (emas bersaiz dempak) memang akan ditemani pengawal peribadi dalam empat atau lima orang. Bergantung kepada majlis yang dihadiri. Malah habis sahaja majlis, saya akan buka dan simpan,” katanya.

Atas sebab minat jugalah, Ifa kini mulai belajar cara pengurusan barangan kemas dan tidak menolak kemungkinan untuk membuka kedai emas sendiri selepas ini.

Terdahulu, Ifa ditemui pada majlis sambutan hari hadinya yang turut diraikan oleh rakan selebriti dan usahawan di Red Box The Gardens, Kuala Lumpur, Khamis.

Sumber : Mh

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *