“Hati-Hati Yang Bawa Anak” – Individu Kongsi Detik Cem4s Kanak-Kanak Hampir Dicvlik Di Genting Highlands

Sejak kebelakangan ini terdapat banyak cubaan mencvlik kanak-kanak yang menjadi keris4uan para ibu bapa di luar sana.

Susulan itu, adalah dinasihatkan kepada para ibu bapa untuk sentiasa mengawasi anak-anak mereka sewaktu membawa anak-anak kecil untuk bersiar-siar ataupun bercuti lebih-lebih lagi di kawasan yang sesak supaya tidak berlaku perkara yang tidak diingini.

Detik cem4s berlaku depan mata

Itulah yang terjadi kepada seorang usahawan ketika dia membawa beberapa orang pekerjanya bersiar-siar di taman tema Genting Highlands.

@alfitry_azmi52 Hati-hati yang mana bawa anak, semalam kat Genting, almost jadi kes besar. #sindiket #culikanak #genting@Maz ? ♬ original sound – alfitryazmi52

Menurut usahawan itu, ketika dia dan tiga orang stafnya sedang beratur untuk bermain ‘roller coaster’, dia ternampak salah seorang staf perempuannya yang sedang menjaga anak kecil sedang dikerumuni dua wanita warga as1ng.

Difahamkan dua wanita warga as1ng berkenaan sedang mencuba untuk mencvlik anak kepada stafnya itu dengan cara menggunakan j4mpi kepada stafnya, namun tidak berjaya.

Melihat kejadian itu, suami kepada stafnya itu pantas berlari ke tempat kejadian dan melaporkan perkara itu kepada pihak pengurusan yang bertugas di taman tema berkenaan.

Berhati-hati semua

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen memuji sikap individu tersebut yang pantas bertindak menyelamatkan keadaan dan meminta agar orang ramai sentiasa berhati-hati.

Macam-macam sekarang ni, semoga kita semua sentiasa berhati-hati dan terhindar daripada perkara macam ni.

Kredit: TikTok alfitryazmi52

About admin

Check Also

K0ngsi Tips Sab4r Dengan Per4ngai Pas4ngan, Net1zen Suruh Watie Kahwin Dulu – “Pandainya Bercakap..”

Seperti yang ramai tahu, pelawak dan penyampai radio, Shuib bakal mendirikan rumah tangga bersama kek4sih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *