Ditvduh ‘diam’ isu konsert di Kel4ntan, PU Syed jawab sindir4n Baby Shima

Konsert Riuh Sokmo yang berlangsung di Kelantan baru-baru ini telah menuai pelbagai komen negatif di media sosial. Mana tidaknya, penganjuran konsert tersebut dilihat sebagai satu tamparan besar buat para ulama kerana negeri terbabit pernah digelar sebagai Serambi Mekah.

Antara yang ‘memulang pakv buah keras’ adalah penyanyi kontr0versi, Baby Shima apabila memetik nama PU Syed apabila dilihat hanya senyap tak berbunyi ketika Kelantan mengadakan konsert.

“Tak aci konsert kita berkali2 meny4lak”

Disebabkan itu, PU Syed dilihat tidak berdiam diri dan membalas kembali tuduhan yang dibuat oleh Baby Shima di Insta Story miliknya.

Tak pilih2 pun nak tegvr

Menurut pendakwah bebas itu, dia sama sekali tidak memilih-milih dalam menegvr mana-mana konsert yang diaadakan. Dia juga telah menyertakan sekali lampiran yang ditulis berkenaan penganjuran konsert di Ketereh, Kelantan dan meminta agar Baby Shima membacanya sendiri.

Bukan kerjanya nak cari konsert tegvr

Tambahnya dalam perkongsian tersebut, bukan tugasnya untuk mencari mana-mana konsert yang dianjurkan di Malaysia dan memberikan teguran kerana perkara berkenaan adalah tanggungjawab masyarakat Islam.

Jadi, dakw4an yang dibuat oleh Baby Shima adalah sangat tidak tepat kerana dia sudahpun memberi tegvran yang mana boleh juga dipatuhi oleh selebriti berkenaan.

“Jika beliau sebut ambe tak tegvr ianya amat silap sekali..dan buat pengetahuan beliau, ambe ni bukanlah hari² nak mencari mana tempat yg akan diadakan konsert kecuali semua itu diberitahu oleh orang lain.

Dalam isu di Ketereh, ambe telah catatkan catatan semalam semoga artis ini membacanya dgn baik supaya dia juga boleh mematuhinya,” tulisnya.

Di kesempatan itu, dia juga turut menitipkan teguran supaya penyanyi dangdut tersebut berubah jika sedar persembahannya tidak senonoh dan melanggar syariat Islam.

Sumber: Instagram PU Syed

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *