‘Saya Faham Perasaan KeIuarga R0snazirah’ – Wanita Ini TampiI Buka Cerita Apa TeIah BerIaku Padanya..

“Lima tahun saya menanti kepulangan suami yang sehingga kini tidak kunjung tiba dan sepi tahun berganti tahun. “Dari anak berusia dua tahun ketika kej4dian, kini anak saya sudah berusia tujuh tahun dan dan memasuki alam persekolahan tanpa kehadiran bapanya.” Demikian luahan Nur Azra Syazwani Abdullah, 29, yang sehingga kini masih bvntu selepas suaminya dicvlik sekumpulan lelaki sebelum dipercayai dibawa lari ke Thailand pada 5 Julai 2017 dengan dikaitkan isu hut4ng.

Katanya, walaupun kejadian itu sudah lima tahun berlalu, namun segala detik yang berlaku yang mana suami, Mohamad Aiman Zafri, 29, dih3ret di depan mata masih lagi segar dalam ingatan. “Segala-galanya masih segar dalam ingatan saya termasuk jer1tan suami dipercayai dipvkul sekumpulan lelaki yang mencvliknya ketika mereka menghubungi saya. “Tiada apa yang diharapkan, sekiranya benar suami saya meninggal dunia, buktikan kepada saya dengan hanya memberi satu jari sudah memadai sekiranya saya tidak dibenarkan melihat suami.

“Nak kata saya masih berharap kepulangan suami pun tidak juga memandangkan sudah lima tahun berlalu, apatah lagi suami dibawa lari ke Thailand, macam-macam boleh berlaku,” katanya ketika ditemui di kediamannya di sini, hari ini. Media sebelum ini melaporkan, dalam kejadian jam 11.15 malam pada 5 Julai 2017, Susulan kejadian itu, isterinya dihubungi seorang lelaki menggunakan nombor telefon Thailand yang meminta wang tebusan RM50,000 sambil mendakwa m4ngsa berhut4ng.

“Kejadian yang berlaku membabitkan ejen jualan kosmetik, Rosnazirah Mohd Naim, 36, baru-baru ini mengingatkan kembali apa yang berlaku kepada saya. “Saya memahami perasaan keluarga Rosnazirah, mereka baru mengalami selama seminggu, namun saya sudah mengalaminya sejak lima tahun lalu. “Namun, secara jujurnya saya tidak boleh membaca sebarang berita berkaitan kes ejen kosmetik itu kerana ia mengingatkan kepada saya kejadian yang menimpa suami.

Katanya, anaknya Muhammad Rizqi Rayyan, 9, baru-baru ini ada bertanyakan bila bapanya mahu pulang walaupun ketika kejadian anaknya masih kecil. “Saya tidak tahu bagaimana mahu menjawab setiap kali anak bertanya ‘bila daddy pulang.” Setakat ini setiap kali isv itu dib4ngkitkan, akan akan meminta anak terus berdoa supaya daddy pulang dengan izin Allah. “Walaupun harapan saya semakin tipis untuk melihat suami, namun saya sentiasa berdoa semoga segala urusan saya dan suami dipermudahkan,” katanya.

Sumber: Metro

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *