Ramai Kec4m Dat0 Rsyam N0r Sebab Satu Vldeo. Ini Kat4-Kata Beli4u Untuk Netzen Yang Kutvk Dirinya..

Kuala Lumpur – Pelakon, Datuk Rosyam Nor tidak berniat untuk merendahkan m.artabat wanita, sebaliknya ingin memberikan kesed4ran kepada wanita untuk b4ngkit dan bersemangat memajukan diri masing-masing.

Rosyam ketika dihubungi berkata, kata-katanya dalam video yang tular di media sosial sejak semalam itu perlu dilihat dari sudut p.ositif.

Sekadar info, beliau dilahirkan sebagai Mohamed Noor bin Shamsuddin di Kampung Kerinchi, Kuala Lumpur yang ketika itu merupakan sebahagian dari Selangor)lbdan merupakan anak keempat daripada enam beradik kepada pasangan Shamsuddin Mohd. Yusof dan Rubiah Kamarudin.

S.alah seorang adik beliau, Azman juga bergiat aktif dalam bidang lakonan. Beliau merupakan anak saudara kepada seniman Hussein Abu Hassan dan juga sepupu kepada Faizal Hussein, beliau mendapat nama Rosyam hasil dari gabungan nama ibunya, Rubiah dan nama bapanya, Shamsuddin.

Beri Semangat

P.rogram yang saya jalankan itu memberi semangat dan kesed4ran kepada kaum wanita supaya b4ngkit dalam perniagaan.

“Jadi, tidak timbul i.su saya bercakap k.asar atau menj4tuhkan kaum wanita,” katanya.

Dalam video tular yang dimuat naik ke akaun TikTok  M.enteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Mohd Harun itu, Rosyam dikatakan menggunakan bahasa yang k.asar.

“Bangun lambat, bangun lambat semuanya lambat. Perempuan, ni, wanita ni semuanya lambat. Eh, bangkitlah, bangun daripada tidur!.

Esok di WTCKL, p.rogram aku dan Datuk Seri Rina, dengan keme.nterian dia dekat belakang menunjukkan nama kem.enterian, korang baca sendiri lah.

Esok, kalau sesiapa nak masuk, korang datang sahaja pada jam 9 pagi, korang jumpa aku, aku nak bela.sah kepala korang, baru kita bangkit,” kata Rosyam seperti dipetik dalam rakaman video itu.

Menurut Rosyam, b.elasah yang dimaksudkannya adalah mencuci otakbrainwash dan memberi semangat kepada mereka untuk bangkit dalam perniagaan.

B.elasah itu maksud saya mencvci otak. Pr.ogram ini adalah untuk memberi semangat supaya kaum wanita bangkit dalam perniagaan. Jadi, tak timbul i.su saya bercakap besar atau menj4tuhkan kaum wanita.

“Mereka yang menyertai program ini faham apa maksud saya dan tak ada m.asalah dengan perkataan itu,” katanya.

Minit Ke 54

Tambahnya, bangun lambat juga adalah sekadar kiasan untuk menggesa golongan usahawan wanita merebut peluang.

“Perkataan itu adalah metafora dan saya gunakan kepada golongan usahawan ini, bukan merujuk kepada wanita yang bangun lambat,” katanya.

Video TikTok itu kemudiannya tular dan dimuat naik ke beberapa platform media sosial lain sekaligus menerima kec.aman hebat netizen termasuklah selebriti antaranya, Che Puan Sarimah Ibrahim mempersoal ti.ndakan itu.

“Sekejap. Adalah ini untuk menggalakkan dan memberi motivasi? Direndahkan, dih.ina dan a.gresif?,” tulisnya.

Pesanan Dato Rosyam Buat Netizen

Kredit : HM/TV3

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

About admin

Check Also

“Perempuan Ni M4ki Mak Aku Sebab Bu4ng Gambar Jesvs” – Adik Afiq Muiz

Sejak semalam hang4t diperkatakan mengenai kemelvt rumah tangga pelakon Afiq Muiz dan isterinya, Pachara Apin apabila kedua-duanya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *