Usahawan Masih Blm Ditemui, Rakan Bongk4r Apa Berl4ku Dgn Perniagaan Rosnazirah Sejak Dia Hil4ng

Ejen jualan kosmetik yang juga m4ngsa cvlik, Rosnazirah Mohd Naim, tidak pernah bercerita perihal peribadi dan sangat komited dalam urusan perniagaan yang dicebvrinya sejak tiga tahun lalu. Seorang rakan perniagaannya yang ingin dikenali sebagai Su, 30-an, kehil4ngan wanita itu sangat mengejvtkan dan menganggap sesuatu yang pel1k kerana m4ngsa seorang disifatkan sangat baik hati dan dipercayai tiada musvh.

Su berkata, sejak kehil4ngan Rosnazirah pada petang Selasa lalu, kunpulan Whatsapp dan Telegram perniagaan mereka sudah sepi daripada komen m4ngsa. “Azi seorang yang sangat komited dengan perniagaannya dan menjalankan beberapa jualan produk dan boleh dikatakan tidak pernah duduk diam kerana selalu mengikuti kelas atau bengkel berkaitan. “Sejak kehil4ngannya, kumpulan Whatsapp kami terus sunyi daripada kata-kata per4ngsang darinya dan agak terkes4n kerana dia sangat aktif memberi dorong4n.

“Kehil4ngannya sangat mengevutkan kami kerana sepanjang mengenalinya, Azi tidak pernah bercerita perihal masalah peribadinya apatah lagi mencari mvsuh sebaliknya hidup sehariannya hanyalah mengenai perniagaan,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini. Seorang lagi rakan perniagaannya yang enggan dikenali meluahkan kesed1han apabila membaca banyak kec4man diterima keluarga m4ngsa berhubung kejadian dan susulan kes itu.

Wanita berusia 28 tahun itu berkata, sepanjang dia mengenali Azi, m4ngsa sangat suka membantu sesiapa sahaja bukan hanya dalam kalangan kenalan tapi juga mereka yang tidak dikenali. “Ramai juga yang bersikap seolah tahu apa yang berlaku di sebalik kejadian pencvlikan m4ngsa dengan mengaitkannya dengan kemewahan yang ditunjukkan Azi dalam media sosial.

“Bagi saya, itu normal kerana selain mendapatkan keyakinan orang ramai akan kejayaan sesuatu perniagaan itu, saya percaya kesenangan yang dimiliki Azi adalah hasil usahanya sendiri yang sudah tiga tahun berkecimpung dalam perniagaan. “Dia dan keluarganya sangat baik dan saya berjumpanya kali terakhir dua bulan lalu ketika mengadakan satu majlis di rumahnya namun tidak menges4n apa-apa yang tidak kena terhadap dia dan keluarga sebaliknya mereka kelihatan baik-baik sahaja,”

Sumber: Metro

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *