“Keseluruhan 18 Belon, ‘Veil’ 15 Kaki,” – Kain Layah ‘Terapung’ Mas Idayu, Rupanya 3 Hari Buat Latihan

Unik! Mungkin itu yang boleh diperkatakan apabila penyanyi Mas Idayu mengenakan ‘veil’ atau kain layah terapung bersama persalinan yang dipakai pada majlis resepsi yang diadakan di sebuah premis acara, di Kuala Lumpur, malam tadi.

Perancang perkahwinan yang juga pereka busana berkenaan, Anas Abdullah berkata, dia menggunakan 18 biji balon bagi menerbangkan kain layah terebut.

Malah, dia bersama ‘skuad cantiknya’ turut melakukan latihan bagi sesi tersebut selama tiga hari bagi memastikan ia berjalan seperti yang diharapkan.

“Bila Mummy (Mas Idayu) nak kahwin, saya bincang dengan dia nak buat sesuatu yang luar biasa dan lain daripada yang lain. Jadi, apa kita bincang adalah ‘veil’ terapung pertama di Malaysia. Hari ini terbukti, ‘veil’ berkenaan berjaya dipakai Mas Idayu.

“Keseluruhan ada 18 belon dengan ‘veil’ sepanjang 15 kaki. Selama tiga hari kami buat latihan dan percubaan untuk menerbangkan ‘veil’ ini. Alhamdulillah, malam ini berhasil.

“Memang pen4t, tapi Mummy cakap ia memang berbaloi. Sebab dia orang pertama yang pakai macam ni. Dia memang puas hati,” katanya.

Tambah Anas, kos gaun perkahwinan yang digayakan Mas Idayu dan suaminya, Muhammad Sufian Che Isa mencecah sekitar RM12,000.

“Dua tahun pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tidak majlis perkahwinan yang ‘wedding of the year’. Jadi, bila Mummy nak kahwin kami memang sasarkan majlis ‘wedding of the year’.

“Apabila kami bagi pendapat, dia terima. Dia juga berikan kepercayaan sepenuhnya kepada saya untuk menguruskan semua majlis. Alhamdulillah, inilah hasilnya,” katanya lagi.

Pada majlis itu, dianggarkan 320 tetamu hadir terdiri daripada keluarga kedua belah pihak, rakan artis, media dan kenalan.

Antara artis yang hadir ialah Ziana Zain, Erra Fazira, Ella, Fauziah Latiff, Datuk Hattan, Hazama, Black Hanifah, Johan, Ozlynn Wati, Liza Hanim, Nabil Ahmad, Amelina, Ieda Moin dan ramai lagi.

Turut hadir bintang dari Indonedia, Soimah dan penyanyi dari Singapura, Kak Ros.

Terdahulu, Mas Idayu, 50, sah bergelar isteri kepada pasangannya yang juga Penerbit Eksekutif TV3, Muhammad Sufian Che Isa, 51, pada jam 10.40 pagi, hari ini.

Kedua-dua mempelai dinikahkan oleh Imam dan penolong pendaftar nikah masjid jamek Kampung Baru, Ustaz Azizi Abd Hamid dengan mas kahwin RM1,001 di Magica Events Hall, Kuala Lumpur. 

Untuk rekod, penyanyi lagu Cintaku 100 Percent ini pernah berkahwin dengan pelakon Aman Graseka pada 1997 namun bercerai pada 2006.

Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Nur Dayini Asyiqah, 24 tahun.

Sumber : Mh

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *