Video golf tular, Shuib n4fi ‘sk4ndal’ dengan usahawan -“Bukan suara saya!”

Selepas video kompilasi berbaju sedondon dengan pelawak terkenal, Shuib Sepahtu sewaktu menghadiri beberapa konsert, nama Watie Hanifiah telah menjadi sebutan netizen.

Mana tidaknya, beberapa posting yang dibuat oleh usahawan wanita itu telah ‘dik0rek’ habis-habisan oleh netizen sehingga memetik nama allahy4rham Siti Sarah.

Ditvduh sk4ndal dari 2019

Paling menj3ngkelkan, ada dakw4an yang mengatakan Shuib mempunyai sk4ndal dengan wanita itu sejak tahun 2019 lagi.

Sedar, posting ketika bermain golf dan ada suara lelaki di dalam video itu menjadi bualan netizen ‘mulvt pu4ka’, Watie telah menulis kenyataan menafikan hal tersebut di ruangan kapsyen posting video yang dikongsikan pada 2019.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Watie Hanifiah (@iamwatie)

“Macam suara Shuib”

Dapat dilihat beberapa komen netizen yang katanya ‘hadir’ dari TikTok telah menvduh dengan beberapa dakw4an yang tidak berasas melibatkan mereka berdua.

“Kesiannya arw4h”

Tudvhan tersebut sangat tidak adil!

Susulan daripada fitn4h yang tidak dapat dibendung lagi, Shuib menerusi laporan dari Harian Metro telah menafikan dakwaan tersebut dan menjelaskan bahawa bukan dia yang berada di dalam video Watie ketika bermain golf.

“Saya menafikan apa yang berlegar di media sosial berhubung satu video yang menunjukkan Watie sedang memukul bola golf dan ada kedengaran seperti suara saya.

“Ada yang mengatakan saya sudah lama mempunyai sk4ndal dengan wanita itu sejak 2019. Tudvhan itu sangat tidak adil dan baik untuk saya dan Allahy4rham Siti Sarah.

“Kalau dengar semula rakaman itu memang perkataan ‘nice’ yang disebut seorang lelaki mirip suara saya, tapi individu di belakang dalam video itu bukan saya. Tak sama langsung. Biasalah kalau satu ayat senang dan boleh sama tapi suara itu bukan saya dan sangat kelakar.

“Setakat suara semua orang boleh tiru dan mungkin ia satu kebetulan yang tidak disangka-sangka,” katanya.

Mungkin kebetulan, mula main golf 2020 bukan 2019

Tambahnya, mungkin hal itu hanya kebetulan memandangkan dia baru sahaja mulai bermain golf sekitar 2020 iaitu sewaktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Video yang dimuat naik Watie adalah bertarikh 2 April 2019, yang mana pada tahun terbabit saya belum pegang kayu golf lagi. Saya tak tahu mengenai sukan itu pun.

“Saya mula bermain golf pada Mei 2020. Ketika itu negara masih melaksanakan PKP tapi sukan golf saja diberi kelonggaran. Sejak itu saya mula menghubungi rakan-rakan untuk bermain sukan ini.

“Kalau tengok di akaun Instagram, saya muat naik video kali pertama bermain golf adalah pada 18 Mei 2020. Jadi nampak tak perbezaan tahun dan tarikh.

“Ini saja penjelasan saya, selebihnya boleh lihat di akaun Instagram saya mengenai tarikh saya mula bermain golf. Selepas tarikh itu baru saya ligat bermain sukan itu,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Terdahulu nama Shuib menjadi perbualan netizen di TikTok selepas tular video memperlihatkan seorang wanita sedang bermain golf berlatar belakang suara lelaki.

Hal tersebut susulan dakw4an dia sedang r4pat dengan usahawan berkenaan setelah beberapa gambar berbaju warna hampir sama ketika menghadiri konsert.

Sejak itu, netizen mulai menyel0ngkar Instagram mereka berdua dan mendapati pelawak itu kerap menekan butang likes di posting usahawan berkenaan.

Sumber: Harian Metro (Najiy Jefri), Instagram Watie Hanifiah

About admin

Check Also

“Saya Tak Pernah Cakap Suami Saya Cur4ng, You All Yang Fitn4h Suami Saya”

Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik video dirinya men4ngis sekaligus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *