Power bank diramp4s, tercari2 dalam ‘sampah’ selepas keluar stadium

Meskipun tiga hari berlalu, masih ada cerita berhubung perlawanan akhir Piala FA 2022 yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil tular di media sosial.

Dari isu nyanyian lagu Negara versi ‘ker4s’ sehingga kekec3waan segelintir penyokong yang perlu meninggalkan barang lar4ngan di luar stadium, semuanya menjadi perbualan netizen.

Salah satu video tular di aplikasi TikTok memaparkan sekumpulan penyokong tercari-cari barang ditinggalkan sewaktu melalui pem3riksaan keselamatan selepas tamat perl4wanan.

Seorang pemilik akaun, @apipausgone merakam situasi tersebut yang kelihatan beberapa penyokong gig1h mencari barang milik mereka dalam longgokan botol minuman.

@apipausgone

memang fakh

♬ original sound – apipaus

Difahamkan, @apipausgone yang mencari pengecas mudah alih atau power bank seolah-olah kec3wa dengan sikap pengurusan pihak stadium selepas tidak menjumpai barang miliknya.

Pengurusan paling gg (tidak pasti maksud singkatannya). Kau suruh orang letak power bank semua pastu kau biar je,” tulisnya dalam video tersebut.

Namun begitu, netizen tidak menyebelahi situasi dialami @apipausgone tetapi mengec4m pemuda itu kerana dia dan penyokong lain sepatutnya tahu jenis barang yang dil4rang bawa masuk ke dalam stadium.

Malah rata-rata netizen turut meninggalkan komen ‘bangsa final’, merujuk kepada individu yang tiba-tiba menyokong serta hanya muncul pada perlawanan akhir.

Peratvran dah lama ditetapkan

Mesti bangsa final kan?

Tab4h la benda dah jadi

Dah beri peringatan, bawa buat apa?

Kali pertama ke masuk stadium?

Perlawanan itu menyaksikan Johor Darul Ta’zim (JDT) menewaskan Terengganu FC (TFC) 3-1 dimana lebih 80,000 penyokong kedua-dua pasukan membanjiri stadium tersebut.

Bayangkan nak ‘handle’ puluhan ribu pengunjung, tak boleh la berharap pihak keselamatan bekerja ker4s menjaga semua barang lar4ngan. Peraturan tetap peraturan!

Sumber: TikTok @apipausgone

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *