Sudah jangka ters1ngkir, Ifa tak kisah terus dikec4m -“Aku ada produk & kaya”

Selepas empat minggu berent4p di program realiti Terpaling Juara, penyanyi Ifa Raziah yang sering dikrit1k netizen sejak kebelakangan ini mengenai nyanyiannya yang sumb4ng telah diumumkan ters1ngkir, semalam.

Akur dengan keputusan tersebut, Ifa menganggap penyingk1rannya pada minggu tersebut adalah bukan rezekinya dan ia merupakan adat apabila masuk dalam sebuah pertandingan.

Malah, menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh @terpalingjuaratv3 di laman Instagramnya, Ifa memaklumkan dia dapat menyangkakan bahawa dia adalah peserta yang akan dis1ngkirkan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terpaling Juara (@terpalingjuaratv3)

“Ifa dah boleh agak dah yang akan ters1ngkir, setiap miggu akan bersiap sedia untuk dis1ngkir, jadi bila dis1ngkirkan aku okay. Rezeki saya hanya setakat minggu keempat sahaja.

“Bukan kita tak biasa masuk pertandingan, ini la adatnya, ada kalah dan menang. kita kena terima dengan hati yang terbuka.mungkin aku tak cukup bagus, ada yang lebih bagus daripada kita,” katanya.

Jelas penyanyi yang berusia 47 tahun itu lagi, dia percaya bahawa lebih ramai yang menyokongnya dalam industri nyanyian dan tidak kisah dikr1tik atau dikec4m oleh orang ramai.

Baginya, kec4man serta kr1tikan yang dilontarkan netizen terutama golongan yang tidak menyukainya adalah salah satu  marketing untuk dia terus b4ngkit dalam industri hiburan.

@xtra_my Betul tuh rakyat Malaysia ni ada berjuta, ada ramai tau yang sayangkan Ifa Raziah ? Min doakan semoga Ifa Raziah terus suskses ya? #fyp #xtramy #ifaraziah #tersingkir #terpalingjuara #playlistajl #tontonmy #beritaditiktok #sembangentertainment ♬ original sound – XTRA

“Itu kak Ifa cakap daripada awal, aku ters1ngkir atau masuk final, tetap Ifa Raziah. Bukan semua orang tak suka aku, banyak yang sokong dan suka. Yang sokong aku, dia tak bersuara dan tak berkata, hanya diam serta memerhati sahaja.

“Kepada yang tak suka aku itu, aku okay sahaja. Tapi aku berterima kasih kerana haters-haters inilah yang bagi free marketing untuk aku, alhamdulilah. aku semakin dikenali, diperkatakan dan dipertikaikan.

“Yang ketawakan aku pun, macam itu juga hidup kau. Aku ada produk sendiri dan kaya juga,” ujarnya.

Alhamdulilah, akhirnya ters1ngkir jugak

Dalam pada itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa syukur selepas mendapat tahu penyanyi sens4si tersebut dis1ngkirkan daripada program itu memandangkan dia tidak layak untuk meneruskan minggu yang seterusnya.

Dah ters1ngkir pun sempat berl4gak lagi

Bukan itu sahaja, daripada temu bual tersebut, netizen turut menyifatkan Ifa tetap bersikap angkvh serta cakap bes4r meskipun sudah dis1ngkirkan daripada Terpaling Juara.

Sumber: Instagram @terpalingjuaratv3, TikTok @xtra_my

About admin

Check Also

“Bukan lagi k4ki melent1ng & k4ki g4duh”- Sharnaaz Ahmad samakan diri seperti ay4m

Baru-baru ini, nama pelakon Sharnaaz Ahmad terp4lit dengan k0ntroversi melibatkan k0nflik penggugvran nama aktor Datuk Aaron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *