“Kalau Di4m, Saya Akan Hancvrkan Hati Sendiri,” – ‘Hiasan Sanggul’ Keluar Sebab ‘Blank’, Shaz Mohon Maaf, Tiada Niat Cem4rkan Lagu TokTi

Menyingkap semula persembahan pada minggu ketiga, peserta Terpaling Juara, Shaz telah dikrit1k heb4t netizen gara-gara kesil4pan lirik sewaktu membawakan lagu Purnama Merindu dendangan asal penyanyi nomor satu negara Datuk Seri Siti Nurhaliza.

Menceritakan mengenai situasi sebenar, Shaz memberitahu pada ketika itu, fikirannya tiba-tiba menjadi kosong sehingga dia terp4ksa menyebut apa sahaja perkataan yang terlintas agar tidak meros4kkan persembahannya itu.

“Saya mengambil kesempatan ini untuk menjelaskan pvnca kesil4pan saya pada minggu lepas adalah disebabkan saya blank ketika di atas pentas. Sebenarnya, masa mula-mula dapat tahu saya akan membawakan lagu Tok Ti, saya rasa agak gem3ntar kerana bukan semua orang mampu dan ber4ni meenyanyikan lagu beliau.

“Untuk nyanyian biasa mungkin boleh tetapi untuk menyanyi di pertandingan memang sangat mendeb4rkan. Ketika itu fikiran saya kosong dan perkataan ‘hiasan sanggul’ itu muncul secara tiba-tiba. Saya mengaku itu memang kesilapan saya,” katanya kepada MH.

Lantaran itu, Shaz atau nama sebenarnya Shazreen Shaharum telah membuat permohan maaf secara terbuka dan berharap agar semua pihak dapat memberikannya peluang untuk memperbaiki kesilapannya itu.

“Jadi, saya ingin memohon maaf kepada para penonton terutamanya para peminat Datuk Seri Siti Nurhaliza. Saya sendiri merupakan peminat beliau. Saya tahu saya telah meng3cilkan hati ramai pihak kerana ini merupakan lagu kesukaan ramai.

“Berilah saya peluang untuk memperbetulkan kesilapan saya ini,” katanya ketika ditemui selepas tamat konsert minggu ke-4 Terpaling Juara malam tadi.

Pada masa sama, Shaz turut menzfikan dakwaan segelintir pihak yang menvduhnya sengaja ingin mengubah lirik dan tidak menghormati penulis lagu tersebut.

“Saya memang ada menerima banyak mesej daripada netizen sampai saya tak terbaca tapi saya ada juga ternampak komen-komen yang mengatakan saya seperti sengaja mengub4h lirik lagu tersebut dan tidak menghormati penulis lirik. Saya menafikan tudvhan.

“Bagi saya, ketika saya blank itu, kalau saya memilih untuk menghentikan persembahan atau berdiam diri, saya bukan sahaja akan mengh4ncurkan hati saya sendiri tetapi juga kapten dan penyokong yang datang dari jauh. Itu lagi tervk.

“Perkataan itu sahaja yang terlintas di hati saya. InsyaAllah saya berjanji untuk tidak mengulangi lagi kesilapan itu,” akhirinya.

Pada konsert malam tadi, Shaz telah membawakan lagu Canggung nyanyian asal Wany Hasrita.

Selepas dua minggu menggondol gelaran persembahan terbaik, rentak cemerlang itu tidak dapat diteruskan apabila tewas kepada penyanyi senior, Hazami.

Shaz dan penyanyi senior, Rahmat Mega merupakan peserta dibawah bimbingan kapten, Hael Husaini.

Pada konsert minggu ke-4 itu, penyanyi Ifa Raziah menjadi peserta pertama yang mengucapkan selamat tinggal bagi program Terpaling Juara.

Sumber : Instagram Shazreen Shahrum

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *