Asyik dikec4m tanpa sebab, berjurai air mata Ustazah Asma’ ketika live

Sudah menjadi peranan bagi pendakwah selain menyampaikan ilmu, mereka juga bertanggungjawab menegvr sebarang perbuatan yang bertent4ngan ajaran Islam.

Namun, segelintir netizen lebih memilih untuk mencari kes4lahan pendakwah sehingga menimbulkan pelbagai fitn4h dan tudvhan berat seperti dilalui oleh Ustazah Asma’ Harun.

Baru-baru ini, beliau meluahkan rasa seb4k apabila berterusan menerima kec4man ramai disebabkan sekeping fotonya bersama seorang anak ahli politik yang tular di media sosial.

Jangan terpedaya dengan hasutan fitn4h

@wawaygmanis1601hijab Jgnla kita terpedaya dgn hasutan Fitnah#IniZamanFitnah#SemogaAllahLindungiKitaSemua #SayangUstazah#fyp ♬ original sound – wawaygmanis1601

“Apa yang berlaku, sampai hari ni.. saya dikata tali barut, penungg4ng agama, penju4l agama,” katanya menerusi satu sesi dakwah secara live di aplikasi TikTok.

Asma’ menjelaskan, beliau tidak mengenali anak ahli politik itu sehingga wanita tersebut memperkenalkan dirinya sebelum menyatakan hasrat untuk mengambil foto bersama.

Dalam masa sama, pendakwah berusia 39 tahun itu juga terkil4n dengan kata-kata c4cian dilemp4rkan berhubung video ketika bertemu dengan penyanyi dangdut sens4si Ifa Raziah.

“Bahkan pada video saya dan Ifa Raziah, mereka kata ini drama, hip0krit, mem4ki h4mun dengan segala jenis bin4tang. Apa yang kalian buat sebenarnya?,” ujarnya.

Sementara itu, menerusi tangkap layar video TikTok lain, Asma’ bagaimanapun lebih memilih untuk memaafkan individu yang bertind4k menc4ci m4ki atau memfitn4hnya.

“Saya maafkan semua dan takkan tuntut apa-apa di akhirat. Saya sebut lagi sekali, tiada apa-apa disimpan dalam hati meskipun saya mengenali individu tersebut. 

Saya takkan letakkan kebenc1an, kem4rahan sebab hidup kita sangat singkat untuk memasukkan rasa benci terhadap manusia dalam hati,” luahnya.

Terima kenyataan kita berada di akhir zaman

@dillahussin jangan sedih ustazah, ini lah jalan orang berjuang #ustazahasmaharun #islamituindah #sedih #pejuang #dakwah #maafkan #fitnah #akhirzaman ♬ Selawat Nabi Muhammad Saw – N.I.A

Pada sesi tersebut, beliau dilihat beberapa kali mengesat air mata kerana seolah-olah tidak mampu lagi untuk berdepan sikap individu yang gemar memberi kec4man dalam setiap perkara.

Sumber: TikTok @wawaygmanis1601hijab & @dillahussin

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *