Berb4loi! Ramai puas hati 38 buah lagu gam4tkan konsert 30 Tahun Dewa 19

Semalam, berlangsungnya konsert Jelajah Ulang Tahun ke-30 dari kumpulan pemuzik terkenal Indonesia, Dewa 19 yang berlangsung di Stadium Axiata Arena Bukit Jalil, Kuala Lumpur semalam.

Meskipun dil4nda hujan seawal pukul 5 petang semalam, namun ia bukanlah kek4ngan buat sekitar 8,000 penonton hadir khusunya beladewa dan beladewi peminat tegar Dewa 19.

Mana tidaknya, ia buat pertama kalinya lima vokalis hebat iaitu Ahmad Dhani, Virzha, Once Mekel, Ari Lasso dan Ello ‘bersanding’ di sebuah konsert mega yang berlangsung di Malaysia.

@taufiqhanafi11

organiser konsert di Malaysia..apedahal mereka vvip kan…

♬ Separuh Nafas – Dewa 19

Pen4ntian berb4loi!

Walaupun pada mulanya tidak berpuas hati apabila dikatakan terp4ksa ‘sid4i’ di bawah hujan lebat, namun ia hanyalah sementara sahaja.

Mana tidaknya mereka disajikan dengan persembahan yang ‘m4gik’ dan memuk4ukan dengan mendedangkan lebih 35 buah lagu-lagu hits seperti Larut, Pupus, Sedang Ingin Bercinta, Roman Picisan, Arjuna dan Dewi.

Meninjau di media sosial terutama TikTok, ramai berkongsi momen gembiran dan keteruj4an mereka ‘layan’ semua lagu yang didendangkan oleh Dewa 19.

@syazwan_mazlan #dewa19 ♬ original sound – syazwan_mazlan

@samiarash buat cam @LuckyBoy ♬ original sound – Mia Sara Shauki

@syazwan_mazlan #dewa19 ♬ original sound – syazwan_mazlan

@hahsanir #dewa19 #baladewa #baladewi #dewa19malaysia #dewi ♬ original sound – Hahs Anir

Aku enj0y sangat!

Malah, di platform Twitter pun ramai turut berkongsi kepu4san mereka sewaktu hadir ke konsert tersebut. Mana tidaknya, ia berlangsung selama hampir empat jam bermula jam 8.30 malam hingga 12 tengah malam.

“Aku enjoy konsert Dewa19 hari ini. 38 lagu mereka perform! Dari jam 8.30 malam hingga 12 tengah malam. 

“Bermula dari album pertama. Kesemua lagu mereka best semasa sewaktu di pertengahan konsert berlangsung.”ciapnya.

Ini senarai lagu persembahan mereka

Di samping itu, pengguna dikenali @frdausyasin juga berkongsi senarai lagu yang dimainkan oleh kumpulan tersohor tersebut pada semalam dan berkemungkinan lagu yang sama, hari ini.

Sumber: TikTok @syazwan_mazlan ,@samiarash Twitter @frdausyasin

About admin

Check Also

Selepas video tular, Alif Satar akhirnya jumpa ‘kembar’ versi perempuan

Artis versatil, Alif Satar akhirnya bertemu dengan gadis bertudung yang dikatakan memiliki wajah seirasnya selepas remaja tersebut tular di media …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *