“Terima g4mbar anak dlm mesej begitu, mmg lvluh h4ti saya”- Habis Pulvhan Ribu, Ini Berlaku Dgn Atu Zero

Kuala Lumpur: Akibat mudah kasih4n, pelakon dan pelawak Atu Zero, 30, pernah menjadi m4ngsa ‘scammer’ yang meminta bantuan wang di media sosial sehingga dia kervgian puluhan ribu Ringgit. Atu atau nama sebenarnya Sharid Kunal Doli Sharif berkata, dia tidak sampai h4ti untuk tidak menghvlur bantuan apabila ada yang menghantar mesej dengan menyertakan gambar anak. “Saya sudah banyak kali kena ‘scam’. Iyalah, saya memang tak boleh kalau mereka hantar gambar anak.

Automatik saya tutup mata dan hantar (bantuan). Tahu-tahu, isteri saya cakap benda itu ‘scam’. Kalau campur-campur jumlah bantuan itu, boleh cecah puluhan ribu. Itu tanpa pengetahuan isteri saya,” katanya. Atu cuma menyed4ri itu adalah perbuatan ‘scammer’ selepas mendapati isterinya Shafeeqa Johari turut mendapat mesej serupa. “Bayangkan ‘scammer’ itu menghantar mesej kepada 10 individu berbeza setiap hari.

Pasti banyak hasil kutipan menipunya itu. Tapi itulah, bila terima gambar anak dalam mesej begitu, memang luluh hati jadinya,” katanya. Dalam pada itu, Atu teruja apabila van jenazah yang diusahakannya bersama isteri sudah hampir siap dan sedia dihantar ke Sabah untuk membantu rakyat di sana. “Buat masa ini, fokus kami adalah beri bantuan van jenazah di sana terutama di Kudat kerana akses terhad terhadap perkhidmatan begitu,” katanya.

pelawak Zero, Atu menafikan mereka bertiga mengabaikan nama kumpulan itu apabila kebelakangan ini masing-masing bergerak sendiri. Atu atau nama penuhnya Sharif Kuna Doli Sharif, 26, sebaliknya menyifatkan kesibukan setiap anggota Zero adalah hal yang perlu disyukuri mereka. “Mana ada kami cuba mengabaikan nama Zero itu sendiri. Kami masih berusaha mengukuhkan jenama kami namun pada masa sama memenuhi tawaran kerjaya solo masing-masing

“Lagipun, jadual kerja solo memang sangat padat sekarang ini dengan pelbagai projek. Saya sendiri akan sibuk sehingga hujung tahun dengan program TV dan macam-macam. “Sebenarnya bila masing-masing sibuk begini adalah strategi yang bagus juga untuk kami beradik. Pastinya Zero akan menjadi lebih kukuh jika ketiga-tiga nama kami sendiri sudah kuat,” katanya.

Sumber: Metro

About admin

Check Also

Betty Rahmad tak setuju saranan TikToker -“Orang bayar bukan nak dengar anak kita n4ngis”

Sejak semalam, tular di media sosial apabila ada seorang TikToker dikenali sebagai Cikgu Ayu menegvr pengunjung kedai makan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *