Remaja 14 tahun jadi w4li, berjvrai air mata nikahkan kakak sulung

Bukan mudah untuk mengg4las tanggungj4wab sebagai w4li di usia 14 tahun, apatah lagi melep4skan kakak tersayang bagi menjalani kehidupan rumah tangga bersama lelaki pilihan hati.

Itu perasaan dilalui seorang remaja apabila menjadi w4li pada sesi pernikahan kakak sulungnya menerusi satu video tular di aplikasi TikTok, baru-baru ini.

Video dikongsi seorang pengguna, @lizabakar72 itu memaparkan remaja tersebut g4gal menahan air mata sebaik membaca lafaz ijab kepada abang iparnya.

@lizabakar72 pernikahan kakak Diwali oleh adik nya yg berumur 14thn suasana menjadi sayu Dan pilu dengan tangisan adik nya? #fypシ #fyp #foryoupage ♬ original sound – Liza bakar

“Pernikahan kakak diw4likan oleh adiknya yang berumur 14 tahun.. suasana menjadi s4yu dan p1lu dengan t4ngisan adiknya,” tulis @lizabakar72 pada ruangan kapsyen.

Ibu kepada dua beradik berkenaan, @Azzaasha turut meluahkan kesyukuran apabila akad nikah puteri sulungnya itu berjalan dengan l4ncar di sebuah masjid pada Ahad lalu.

@azzaasha

04092022 Alhamdullilah selesai pernikahan anakanda sulung , dinikahkan oleh adiknya .

♬ original sound – azzaasha

“Alhamdullilah selesai pernikahan anakanda sulung, dinikahkan oleh adiknya,” tulis @Azzaasha yang juga memuat naik video sama.

Rakaman berdurasi seminit 23 saat itu memperlihatkan pengantin perempuan dan beberapa individu lain turut meng4lirkan air mata sambil berp3lukan antara satu sama lain.

Menjengah di ruangan komen, ramai terharu apabila menonton momen seb4k itu sehingga disifatkan sangat terkes4n dalam hati mereka.

Rata-rata memuji remaja yang dikenali sebagai Irfan itu kerana sudah cukup ber4ni memikul tanggungjawab sebaiknya dengan l4ncar dan tenang walaupun tiada pengalaman.

Heb4t, moga jadi pemimpin!

Kecik2 dah pikvl tanggungjawab ayah

Men4ngis sed1h! Tapi b4ngga tengok…

“Anak saya tu..” – Ibu

Ber4ni.. mungkin dia rindu ayahnya?

Alhamdulillah, bakal jadi imam untuk keluarga

Sumber: TikTok @lizabakar72 & @azzaasha

About admin

Check Also

Jod0h awal.. baru habis SPM, remaja bergelar isteri – “Semalam sek0lah, hari ni nikah”

Jodoh awal atau lewat, semuanya sudah ditetapkan Allah SWT sejak di Luh Mahfuz. Paling penting, masing-masing …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *