Ditvduh ekspl0itasi Aqish, Bros Gang sel4r kenyataan NG0 -“Selama ni korang mana”

Minggu ini tular di media sosial berkenaan peng4kuan daripada pelakon remaja, Puteri Balqis tentang g4ngguan seksval yang telah dialaminya ketika kecil oleh bapa kandungnya sendiri.

Pendedahan tersebut dibuat di podcast Bros Gang dan mendapat pelbagai maklum balas daripada warganet yang rata-rata simp4ti dengan n4sib yang men1mpa pelakon terbabit serta ibunya.

NGO keluar kenyataan

Walau bagaimanapun, selepas isv ini tular, Presiden Majlis Kebajikan Kanak-Kanak Malaysia Datuk Dr Raj Karim telah mengeluarkan kenyataan bahawa pihak yang menemu bual pelakon berkenaan bagi mendedahkan dakw4an perbuatan jen4yah bapa pelakon terbabit adalah satu bentuk ekspl0itasi seksval dan perlu diambil tind4kan.

Disebabkan nama mereka dipetik, pihak Bros Gang telah tampil meny4ngkal tudvhan presiden NGO itu dan membid4s balik kenyataan-kenyataan yang meny4lahkan mereka dalam isv tersebut.

Sama sekali tidak mem4ksa dan telah dapat keiz1nan

Dalam perkongsian mereka di Instagram, mereka memaklumkan sama sekali tidak mem4ksa Puteri Balqis mended4hkan perkara-perkata tersebut.

Mereka juga telah mendapat keiz1nan daripada pelakon itu dan ibunya sendiri untuk memuat naik video tersebut kerana sudah tidak tah4n lagi memend4m rasa.

Pol1s sedang buat sias4tan, fokus kepada topik bukan host

Susulan daripada itu, Bros Gang memaklumkan bahawa pih4k p0lis sedang membuat sias4tan dan selebihnya kita sama-sama berdoa untuk ke4dilan.

Tambah mereka lagi, pihak Bros Gang sama sekali tidak mengej4r views dan fokus mereka adalah tentang kem4nusiaan. Mereka juga akui terk3jut dengan pended4han Puteri Balqis namun tetap bertanyakan terlebih dahulu sama ada mereka setuju atau pun tidak pended4han terbabit disiarkan.

Jadi, mereka meminta agar semua pihak supaya fokus kepada topik utama pendedahan tersebut dan bukan fokus kepada mereka seperti mencari sal4h siapa.

Kenapa baru sekarang muncul?

Dalam pada itu, mereka juga sempat bertanya mengapa baru sekarang pihak-pihak NGO tampil sedangkan k3s seperti ini sudah lama berl4ku dan bukan hanya terjadi kepada pelakon itu sahaja.

“Hidup ni tak semestinya mereka saja betul?

Puteri Balqis  dan Bros Gang telah buat lap0ran pol1s

Dalam pada itu, Bros Gang juga berkongsi lapor4n pol1s yang telah dibuat oleh pelakon terbabit setelah banyak pihak sebelum ini mempertik4ikan mengapa mereka tidak membuat sebarang lapor4n berhubung jen4yah tersebut.

Terdahulu, tular juga satu dakw4an mengatakan bahawa bapa kepada Puteri Balqis telah membuat lapor4n pol1s bagi men4fikan semua pendedahan yang dibuat oleh pelakon itu di sebuah podcast.

Selain dari melakukan g4ngguan seksu4l, pelakon berusia 15 tahun itu juga mendedahkan beberapa lagi kerja ja4at bapanya sehingga hidup dia dan ibu mer4na.

Sumber: Instagram Bros Gang

 

About admin

Check Also

Shuk Sahar Dan Rossa Sera Sah Bercer4i Tal4k S4tu

Pelawak Shuk Sahar akhirnya menges4hkan sudah pun bercer4i tal4k satv dengan isterinya Rossa Sera selepas lebih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *