Cuba Ra1h Simp4ti, Netizen Band1ngkan K3s Rasu4h Zizie Dan Kes Ibu Cur1 Milo

Baru-baru ini, pelakon Datin Seri Zizie Izette ada memuat naik video anak-anaknya yang men4ngis bertanyakan mengenai k3s mahk4mah yang dihadapinya sekarang. Isteri kepada ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Seri Bung Moktar menjawab kepada anaknya mereka masih belum menang k3s tersebut.

Video yang dikongsikan itu kemudian menerima pelbagai reaksi dari netizen di mana rata-ratanya menganggap pelakon itu cuba mer4ih simp4ti dari orang ramai.

Ada juga yang turut membandingkan k3s rasu4h yang dilaluinya itu dengan k3s kecvrian Milo oleh seorang ibu yang pernah menjadi bualan ramai sebelum ini.

Menurut perkongsian di Twitter itu, individu tersebut membezakan k3s rasvah Zizie dan suami dengan wanita yang pernah dipenj4ra 14 bulan gara-gara mencvri milo untuk memberi anaknya makan.

Malah dia mend4kwa Zizie tidak perlu untuk menggunakan anak-anaknya bagi mer4ih s1mpati selepas apa yang berlaku kini.

“Jangan tungg4ng anak-anak untuk dapat simp4ti. Akak yang cvri milo tu lagi kes1an, anak 4 orang kena penj4ra…”

Tambah netizen lagi, Zizie juga tidak perlu ‘menungg4ng’ anak dalam hal ini memandangkan mahk4mah telah pun memberikan tarikh lain buat mereka memb3la diri. Untuk makluman, Zizie dan suaminya diperintahkan untuk membel4 diri di atas pertvdvhan r4suah berjumlah RM2.8 juta.

Perkongsian di Twitter ini turut menerima perhatian netizen yang rata-ratanya bersetuju menganggap pelakon itu cuba mer4ih s1mpati di media sosial. Ada juga yang meny1ndir tind4kan pelakon tersebut dan berkongsikan pendapat mereka dengan situasi yang dilaluinya ini.

“Anak kau men4ngis sambil pakai rantai emas nok, anak orang yang kena penjara tu men4ngis sambil peluk bantal busuk je…”

“Masa terima dvit tak fikir muka anak-anak. Kena masuk dal4m dan-dan pakai isv anak-anak.”

“Eii meny4mpahnya, tak payah nak pl4y v1ctim lah gunakan anak cucu kaum kerabat semua…”

SUMBER : Twitter

About admin

Check Also

“Siti Nurhaliza Pun Belum Tentu Tergamak Jual Semahal Ko…”, Azwan Ali Pertikai Harga Biskut Shuhada

Tular di media sosial sebelum ini apabila rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *