Ramai pu4s h4ti, pengunjung ter4jang lelaki buat ‘pr4nk’ amvk di kedai makan

Membuat review makanan di sesebuah tempat makan baru menggunakan cara ‘pr4nk’ sememangnya sudah biasa kita lihat.

Cara tersebut kadangkala berhasil untuk menarik perhatian netizen namun bukan semua dapat menerima perl4kuan seperti itu.

Makan pener4jang sekali

Menerusi perkongsian yang tular di TikTok dan Facebook semalam, seorang pelakon yang memang biasa dilihat melakukan ‘prank meng4muk’ di media sosial telah melakukan review dengan cara tersebut di sebuah kedai makan.

Disebabkan tind4kannya yang bising serta terj3rit-j3rit, datang seorang pengunjung memberikan pener4jang kepadanya.

@radientali saya selaku restaurant manager streeto pizza cawangan kulim mohon maaf kepada semua cust yg hadir ke streeto pizza kulim dngan berlakunya insiden pergaduhan ptg semalam? #streetopizzakulim #streetopizza ♬ Penang kalau hari2 macam ni – Bubih

Tind4kan tersebut membuatkan pelakon terbabit naik angin dan meminta pengunjung itu melihat sendiri kamera yang sedia maklum ada dinyalakan di hadapan mereka.

Menurut pengunjung lelaki itu, dia dan keluarga berasa terg4nggu dengan pek1kan pelakon terbabit yang melakukan konten ‘prank’ di kawasan tempat makan pelanggan-pelanggan yang lain.

@radientali Replying to @gemini_8405 maaf lambat respond,tngah krja #streetopizzakulim #streetopizza #izuanrazali #kesgaduh ♬ original sound – Babah radient

Tular bermacam komen netizen

Tindakan pengunjung lelaki tersebut telah mendapat komen daripada netizen apabila beberapa page di Facebook seperti Tok Singa berkongsi semula video yang dimuat naik di TikTok itu.

Kalau ada sak1t j4ntung silap2 pings4n

Kebanyakan mereka berpuas hati dengan ‘pener4jang’ yang diberikan kerana ramai akui terg4nggung jika konten-konten kurang cerdik seperti itu digunakan untuk mempromosikan sesebuah kedai.

Kalau jumpa orang yang terk3jut kan bah4ya

Hormat orang lain tu penting

Gadvh sekejap je

Perg4duhan mulut telah berlangsung beberapa detik di kedai makan terbabit dan berlanjutan di luar sebelum masing-masing meminta maaf. Mereka juga dilihat bersalaman sebelum masuk semula ke dalam kedai tersebut.

Buat konten jugak ke?

Walau bagaimanapun, ramai yang merasakan tind4kan pemuda berbaju biru itu juga termasuk di dalam skrip ‘prank ‘tersebut.

Pelakon berkenaan yang juga YouTuber turut berkongsi kejadian itu di saluran YouTubenya dan ada komen mengatakan pelanggan yang menendang pelakon itu juga seorang YouTuber.

Harap yang bagi pener4jang tu bukan dalam skrip jugak la

Prank dalam prank ni

Setakat ini belum ada sebarang penjelasan khusus berkenaan video-video yang dikongsikan.

Namun melihat dari apa yang mereka paparkan, jelas sekali ia sudah dir4ncang dan menjadi sebahagian daripada konten ingin mempromosikan kedai makan tersebut.

Sumber: TikTok radientali, Facebook Tok Singa, YouTube Izuan Razali

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *