Ifa Raziah sal4hkan baju pvnca suara jadi sumb4ng – “Nas1b saya kur4ng baik”

Penyanyi dangdut sens4si, Ifa Raziah atau nama sebenarnya Saripah Raziah Mutapha memaklumkan persembahannya menerusi lagu Sepi Sekuntum Mawar Merah dalam program realiti Terpaling Juara yang dikatakan tervk dan svmbang disebabkan oleh terpijak kainnya sendiri.

Menurut laporan Harian Metro, Ifa mendedahkan ketika sesi latihan, dia mendapat puj1an dimana nyanyiannya itu didengari sedap dan tidak mempunyai sebarang masalah yang lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MISS DIVA IFA RAZIAH (@ifa_raziah)

Namun, apabila tiba hari persembahan, Datuk Hattan yang merupakan salah seorang juri bagi rancangan tersebut memberitahu nyanyiannya itu kurang meyakinkan berbanding sebelum ini.

“Semasa sesi latihan saya dapat puji4n, bagus. Selama dua hari sejak Khamis dan petang tadi (semalam) semua ok. Tapi itulah kitakan manusia akan lakukan kesilapan dan bukan robot,” katanya.

Jelas penyanyi yang berusia 47 tahun itu lagi, ketika pengacara mengumumkan dua peserta yang berada dua tangga terbawah dia turut hampir terj4tuh disebabkan oleh kain yang terlalu berat.

Katanya, kejadian sebegitu tidak disengajakan dan mengakui suk4r untuk meng4wal situasi tersebut malah ia akan membuatkan keadaan menjadi lebih hurv h4ra.

Dalam pada itu, Ifa mendedahkan dia tidak berasa kec3wa dengan apa yang telah berlaku semasa persembahannya ketika rancangan itu sedang berlangsung.

Tegasnya, dia tidak pedvli jika disingk1rkan kerana berbangga dengan diri sendiri sudah mencuba sesuatu yang baharu pada setiap minggu dalam persembahannya.

“Bukan semua orang boleh sahut cab4ran ini. Saya buat  yang terbaik dan tunjukkan. Orang TV3 pun tahu saya boleh buat. Cuma nasib saya kurang baik akibat teknikal.

“Nak kata saya gembira atau sed1h sebab terselamat itu tidaklah. Pada saya ia biasa macam saya buat show hari-hari. Walau macam ini pun tetap juga orang panggil saya menyanyi,” ujarnya lagi.

Sumber: Harian Metro (Ridzuan Abdul Rahman)

About admin

Check Also

“Siti Nurhaliza Pun Belum Tentu Tergamak Jual Semahal Ko…”, Azwan Ali Pertikai Harga Biskut Shuhada

Tular di media sosial sebelum ini apabila rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *