Tahniah.. Sama Cantik Dan Padan, Sekitar Majlis Akad Nikah Penyanyi Shahir & Pasangan Jaskin Jaludin

Kuala Lumpur – Penyanyi Shahir Zawawi sebelum ini memaklumkan dia bakal mendirikan rumah tangga dengan tunangnya, Jaskin Jaludin pada 2 September ini bertempat di Subang Jaya, Selangor. Shahir berkata dia berd.ebar untuk melangkah ke fasa seterusnya namun dalam masa yang sama tervja bakal menerima keluarga baharu. Perasaan saya ketika ini sudah tentu berd.ebar-d.ebar.

Selepas dua bulan mengikat tali pertunangan, akhirnya penyanyi Shahir Zawawi sah bergelar suami kepada Jaskin Jaludin pada malam Jumaat.

Pasangan itu dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan, Jaludin Nongche dengan sekali lafaz disaksikan Penolong Pendaftar Nikah & Cerai Selangor, Ustaz Muhammad Hakimi Mustapai  di Bizmilla Grand Ballroom, Subang Jaya kira-kira jam 9.10 malam.

Sebab nak pergi ke satu fasa yang juga alam kehidupan baru yang selama ini kita bersendirian, tapi kali ini nak berdua dan berteman. Selain itu masuk dalam keluarga baru. “Jadi saya perlu sesuaikan diri, membawa diri, dalam masa sama nak pikul tang.gungjawab yang lebih besar.

Saya kira banyak perkara lagi yang perlu dilalui,” katanya. Menurut penyanyi lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan itu, semua persiapan sudah pun disediakan dan cuma menunggu hari untuk diijabkabulkan pada Jumaat ini.

Sekarang ini saya lebih kepada berdoa, semoga Allah permudahkan segala urusan. Persiapan saya buat ini banyak dalam masa singkat untuk majlis kahwin ni.

“Bagi saya, majlis ini lebih pada nak hal4lkan h.ubung4n dan dalam masa sama moga Allah permudahkan,” katanya. Semakin hampir hari berse.jarah, bertambah deb4ran di hati.

Namun, jujurnya, saya sudah bersedia mem1kul tanggu.ngjawab sebagai ketua keluarga sebaik dipertemukan dengan Jaskin. Doakan urusan majlis pernikahan kami berjalan lancar, begitu juga majlis resepsi. Persiapan sudah disempurnakan dengan bantuan ahli keluarga.

“Kami mengadakan majlis akad nikah pada sebelah malam, namun, ia hanya membabitkan kehadiran 300 tetamu yang terdiri keluarga terdekat,” katanya.

Dalam majlis itu, Shahir atau nama sebenar, Ahmad Shahir Zawawi, 34, menyerahkan mas kahwin RM300 beserta wang hantaran RM20,000.

Shahir dan bakal suri hatinya akan diraikan dalam satu resepsi di lokasi sama dengan pernikahan, pada keesokan hari iaitu 3 September.

Terdahulu, penyanyi yang dicvngkil bakatnya menerusi program Akademi Fantasia musim kelapan itu telah mengikat tali pertunangan pada 16 Julai lalu di kediaman keluarga tunangnya di Tawau, Sabah.

Sekitar Majlis Shahir Dan Pasangan

sumber : MH

About admin

Check Also

“Saya Tak Pernah Cakap Suami Saya Cur4ng, You All Yang Fitn4h Suami Saya”

Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik video dirinya men4ngis sekaligus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *