InnaliIIah! Dikej4rkan Ke ICv, Ini Keadaan Anak Diana Rafar Dan Zamarul Hisham!

Pasangan pelakon, Diana Rafar dan suaminya, Zamarul Hisham berdepan detik c3mas apabila anak kedua, Kayla Reysha, 5, mengalami s3sak nafas secara tiba-tiba sehingga dimasukkan ke Unit R.awatan Rapi ICU di sebuah pusat pervbatan swasta di Shah Alam, kelmarin.

Diana berkata anaknya mengalami dem4m dan batuk ringan sebelum kej4dian menc3maskan itu.

Namun, katanya, dia ternampak anaknya berbaring dengan keadaan merengk0k dan nafas kelihatan laju, jam 1 pagi.

Tak Dapat Bayangkan Keadaan Anak

Tanpa berfikir panjang, Diana dan suami terus membawa Kayla ke h0spital kerana bimb4ng melihat wajah anak yang sudah kebirvan.

Keja.dian ini amat merisaukan saya dan suami, tak fikir panjang terus capai tudung yang ada dan terpaksa men1ngg4lkan bayi bersama pembantu rumah.

Ketika sampai di h.ospital, oksigen Kayla menurun sehingga 92 peratus. Kayla tiada sebarang sejarah s3mput atau asma, jadi doktor tidak pasti punc4nya.

Ini kerana uji4n d4rah dan xray tidak menunjukkan apa-apa yang tidak normal. Cuma, doktor k3san ada j4ngkitan v.irvs.

“Selain itu, tekanan d.arah Kyla juga tidak normal. Ketika di h.ospital, tek4nan da.rahnya mencecah sehingga 195 peratus, di mana kanak-kanak normal sepatutnya tekanan da.rah hanya sekitar 120 peratus,” katanya.

Diana berkata, dia tidak dapat membayangkan keadaan anaknya sekiranya dia dan suami tidur nyenyak pada malam itu.

Jujurnya, saya tidak dapat bayangkan bagaimana sekiranya kami tidur lena hingga tidak sedar apa yang berlaku kepada Kayla. Tak tahulah apalah yang akan terjadi padanya.

“Sehingga kini, Kayla masih dir4wat di ICU, tetapi berkemungkinan akan dimasukkan ke wad biasa. Keadaan Kayla masih belum memuaskan, tetapi sudah boleh bercakap dan membuat TikTok.

“Oksigen Kayla masih belum normal lagi, jadi masih memerlukan b4ntuan oks1gen. Tek4nan d.arah juga belum stabil. Setakat ini, tek4nan dar4hnya antara 150 hingga 170 peratus. Doktor kata kemungkinan Kayla stress,” katanya.

Kata Diana, apabila melakukan TikTok, boleh nampaklah oksigen naik semula.

“Jadi, doktor minta kami sentiasa bercakap dengannya, biar buat perkara yang dia suka untuk menaikkan oksigen,” katanya.

Katanya, dia berterima kasih kepada orang ramai yang menitipkan doa buat Kayla kerana berkat doa k3sihatan anak kedua daripada tiga beradik lebih baik berbanding sebelumnya.

Saya berkongsi keadaan Kayla dalam Instagram sebab mahu ibu bapa yang mempunyai anak kecil tidak ambil mudah keadaan anak walaupun hanya demam dan batuk ringan.

video:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adiana Rafar (@dianarafar)

Saya tidak mahu ibu bapa lain mengambil mudah apabila melihat anak tidak sihat segeralah mendapatkan r.awatan.

Doktor memberitahu kemungkinan apa yang berlaku pada Kayla ada kena mengena dengan C.0VID-19. Sebelum ini, saya, suami dan anak-anak positif, namun Kayla tidak pula dija.ngkiti.

“Jadi, vi.rus ini ada, tetapi tidak dapat dik3san. Dan apa yang berlaku pada Kayla adalah k3san jangka panjang,” kata Diana lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Trendingsangat

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *