“Saya tak m4hu pur42”- Akvi suk4r nak istiq4mah, Ika Mustafa bvka tudung

Penyanyi yang baru nak meningkat naik, Ika Mustafa mengejvtkan ramai apabila dia buat keputusan untuk tidak memakai hijab lagi sejak Februari lalu.

Ujarnya, dia mengakui tidak mudah untuk kekal istiq4mah dan tidak mahu hidup terus berpvra-pvra serta tidak mahu mengelirvkan orang ramai memandangkan dia bekerja di sebuah penerbangan syarikat swsta sebagai seorang pramugari.

Kata penyanyi yang berusia 24 tahun itu, pada tempoh p4ndemik yang lalu, dia buat keputusan untuk mengenakan hijab dan disebabkan oleh pendiriannya yang tidak tetap, dia kembali buka tudung selepas kembali bekerja di syarikat penerbangan.

“Bukan mudah nak istiq0mah. Saya tidak mahu terus berpvra-pvra. Asalnya saya memang tak pakai tudung pun. Sebab saya bekerja sebagai pramug4ri yang mana memang tak bertudung.

“Jadi ia sesuatu yang saya tak nak buat lagi depan orang ramai. Saya mula pakai tudung dalam tempoh p4ndemik dan buka semula tahun ini dalam Februari,” ujarnya.

Tegas Ika lagi, dia sudah mencvba yang terbaik untuk meneruskan perjuangannya dengan imej berhijab namun, segalanya berub4h apabila dia tidak mampu lagi untuk mengekalkan momentum positif tersebut.

“Biasalah semua orang melalui fasa nak berub4h. Cuma hati berbol4k b4lik. Kita melalui fasa nak menjadi lebih baik, tapi bukan mudah nak kekal istiq0mah. Saya pakai tudung bukan percubaan, tapi ia sesuatu yang saya nak buat.

“Penerimaan orang sekeliling, semua okay sebab mereka tahu saya di luar memang tak pakai tudung. Ia bukan sesuatu yang baru. Tapi untuk orang lain ia baru, ini yang agak susah,” jelasnya lagi.

Sumber: Harian Metro (Sudirman Mohd Tahir)

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *