Ditudvh makin somb0ng semenjak popul4r, ini resp0n Ryan Bakery

Nama influencer terkenal, Ryan Bakery rasanya tidak perlu diperkenalkan lagi. Kejayaan demi kejayaan yang diciptanya hasil daripada konten kreatif yang membuatkan ramai pihak terhibur sehinggakan dia disegani serta dikagumi netizen.

Bagaimanapun, disebalik pencapaiannya, Ryan mendedahkan ada pihak yang sanggup melemparkan pelbagai tudvhan kepada dirinya semenjak beliau dikenali dan popular sebagai penghibur di media sosial.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ryanbakery (@ryanfahmibakery)

Katanya, dia mengakui agak ters1nggung apabila membaca segala tuduh4n neg4tif yang diberikan oleh segelintir netizen di laman sosialnya.

“Apabila ada yang mengatakan saya somb0ng, ada juga rasa ters1nggung tetapi saya terbuka dan terima kerana setiap daripada kita mempunyai pandangan tersendiri.

“Lagipun sebagai manusia biasa, mustahil untuk kita puaskan hati semua orang. Saya terima sahaja apa pandangan mereka,” katanya.

Jelas influencer yang berusia 27 tahun itu, populariti yang dir4ihnya pada ketika ini tidak membuatkan dia lup4 as4l usvlnya dan ia tidak akan mengubah perwatakannya.

Tegas Ryan atau nama sebenarnya Muhammad Ryan Fahmi Bakery, tiada sebab untuk dia bertukar menjadi somb0ng kepada netizen terutama peminatnya memandangkan mereka adalah penyokong serta tulang belakangnya selama ini.

“Saya faham mereka hanya melihat apa disajikan di media sosial tetapi tidak mengenali saya secara peribadi. Melihat dan menilai itu mungkin hanya berdasarkan bahasa tubuh atau reaksi wajah.

“Sekiranya ada yang ingin tahu boleh sahaja datang menegvr saya. Saya ini orangnya ‘masuk air’ dan ‘gil4-gil4’. Tiada sebab saya hendak bersikap somb0ng kerana pengikut di media sosial yang banyak memberi sokongan kepada saya. Tanpa mereka saya bukanlah siapa-siapa,” jelasnya.

Untuk info, Ryan Bakery  terkena dengan penghasilan konten-konten kreatif di media sosial. Malah, dengan 2.9 juta pengikutnya di TikTok, populariti influencer itu tidak dapat dinafikan lagi oleh umum.

Sumber: mStar (Nurul Fadila Awaludin)

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *