“Sekarang Hidvp Saya Lebih Am4n,” – Tunggu Langk4h Selanjvtnya, Puteri Sarah Update K3s Rumah Tangga Dig4nggu Orang Ketiga

Pelakon, Puteri Sarah Liyana menges4hkan orang ketiga yang did4kwa mengg4nggu rumah tangganya bersama suami yang juga pengarah Syamsul Yusof, telah tampil memberikan keterangan di pejabat Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) minggu lalu.

Menurut Puteri Sarah, kini pihak Jawi sedang menjalankan penyias4tan terperinci berhubung k3s tersebut.

Bagaimanapun, dia tidak dapat memaklumkan tarikh sebenar keter4ngan itu dibuat berikutan enggan mengg4nggu sias4tan.

“Apa yang boleh saya beritahu, dia sudah pun tampil beri keterangan dan sekarang peg4wai penyi4sat sedang jalankan sias4tan.

“Sias4tan juga mengambil masa dan Insya-Allah selepas selesai saya akan bertind4k ke peringkat seterusnya.

“Ada dua adu4n dibuat iaitu satu di mahk4mah sy4riah untuk dakw4an orang ketiga manakala di mahk4mah s1vil untuk dakw4an melakukan g4ngguan,”katanya.

Sarah berkata demikian ketika ditemui di sidang media teater Maduku Terpaling Kalut yang diadakan di ibu kota, hari ini.

Sementara itu, Puteri Sarah akui lega kerana ada progres berhubung perkara ini dan berharap kemenangan akan berpihak kepadanya.

“Saya perjuangkan ini untuk diri sendiri dan anak-anak. Ia memang satu proses yang panjang tetapi Alhamdulillah, ada progres.

“Saya tak kisah menunggu asalkan ada pergerakan tentang sias4tan ini. Nampak usaha ker4s saya berjalan,”katanya.

Dalam pada itu, Sarah turut memberitahu, pihak mahk4mah telah mengeluarkan arahan injvksi kepada pihak ketiga supaya tidak mengg4nggu dan mendekati dirinya dan keluarga.

“Pihak di sebelah sana tidak boleh berkomunikasi langsung dengan saya dan mendekati keluarga saya.

“Sekarang saya akui hidup saya lebih aman,”katanya.

Minggu lalu, Pengarah Jawi, Datuk Mohd Ajib Ismail mengesahkan wanita terbabit hadir memberi keterangan berhubung g4ngguan orang ketiga dalam rumah tangga membabitkan Sarah dan suaminya Syamsul Yusof.

Ira disiasat berdasarkan Seksyen 38 Akta Kes4lahan Jen4yah Sy4riah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997.

Sekadar informasi, Puteri Sarah dan Syamsul telah berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 5, dan Sumayyah, 3.

Sumber : MH

About admin

Check Also

“Bukan lagi k4ki melent1ng & k4ki g4duh”- Sharnaaz Ahmad samakan diri seperti ay4m

Baru-baru ini, nama pelakon Sharnaaz Ahmad terp4lit dengan k0ntroversi melibatkan k0nflik penggugvran nama aktor Datuk Aaron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *