“Tak Payah Ju4l Ub4t Dekat Mak Aku Dah!” – Erma Fatima kongsi cerita hib4 apa yang berlaku kepada ibunya…

Baru-baru ini, pelakon dan pengarah terkenal, Erma Fatima meluahkan rasa beng4ngnya terhadap kawan-kawan ibunya yang sering mempromosikan pelbagai makanan tambahan (supplement) kepada ibunya.Gara-gara terpeng4ruh dengan saranan rakan-rakan dan media sosial, ibunya terp4ksa dibawa ke klinik kerana tekanan d4rah naik secara mend4dak.

Menerusi hantarannya di Instagram, pelakon Mok Cun itu menasihatkan orang ramai untuk sentiasa p4ntau ibu bapa supaya tidak terpeng4ruh dengan media sosial dan saranan individu yang tidak bertauliah.“Dar4h dia semalam, doktor tak bertauliah (Erma) ni check 174. Pagi ni 200. Dia masih lagi tenang lagi kat situ. Kepada anak-anak kat luar sana sila p4ntau bukan sahaja anak kecil, orang tua pun sama.

“Ini adalah akib4t daripada terlalu banyak tengok Youtube, media sosial. Segala macam mak nenek suplemen, kawan-kawan dia s4kit semua datang jual ub4t dekat dia. Semua habis dia beli dan dia makan,” luah Erma.Di ruangan kapsyen hantaran, Erma dilihat turut memberi am4ran kepada sesiapa yang cuba untuk menyarankan makanan tambahan kepada ibunya.

“Sapa ber4ni nak rekomen-rekomen lagi supplement mlm ni kat mak saya… Siap! Saya sumbat supplement tu kat mulut you!,” tulisnya marah.

Menjengah di ruangan komen pula, rata-rata pengikutnya turut berkongsi pernah mengalami situasi yang sama seperti Erma di mana ibu bapa mereka terpengaruh dengan iklan ub4tan kesihatan di media sosial.

Sumber Tonton.

About admin

Check Also

“Siti Nurhaliza Pun Belum Tentu Tergamak Jual Semahal Ko…”, Azwan Ali Pertikai Harga Biskut Shuhada

Tular di media sosial sebelum ini apabila rata-rata netizen meluahkan rasa tidak puas hati dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *