“Dia Bvk4n Mencvrl, Sakltk4n H4ti Org Pun..”- Pelakon Sharifah Shahirah Bongk4r Perub4han Adiknya Sejak Kahwin Mat Salleh

Pelakon dan penyampai radio Sharifah Shahirah menyifatkan adiknya, Sharifah Sakinah sebagai individu yang suka mencvri perhatian. Sebagai kakak, Shahirah yang mesra disapa Shiera, 47, tidak mengambil ia sebagai suatu hal yang ser1us kerana dia lebih mengenali adik sendiri “Saya rasa dalam yang krit1k, ada juga yang suka dengan personalitinya. Dia pula suka ‘buat on4r’ kemudian dia akan mediamkan diri dan tidur.

“Orang-orang begini kadang, ada juga akan rasa mar4h kalau tidak dipeduli (netizen). Jadi kalau dia rasa senyap, dia mesti akan buat sesuatu untuk diambil peduli orang.“Rasa rasa macam ‘attention seek3r’.

Ada orang yang begitu. Macam… tak kisah ada orang suka atau tidak, tapi dia memang suka diberikan perhatian juga,” katanya kepada MH. Shiera yang sinonim menerusi rama Mat Despatch suatu ketika dahulu ini berkata demikian ketika ditemui di siri Jelajah 90 Suria Memang Cantik Kak Ell yang berlangsung di Paradigm Mall, Johor Bahru, pada Sabtu.

Shiera bagaimanapun tidak menafikan adiknya sebagai anak yang baik terutamanya dalam hal melibatkan keluarga.“Saya tidak menafikan Sakinah ialah anak yang cukup baik. Rezekinya pun murah kerana dia turut jaga mak, keluarga. Dia dulu yang akan berikan mak duit, bukan adik-beradik lain.

“Saya tidaklah ter4sa kerana saya kenal dia. Saya pun tak kisah orang nak kata apa, saya tidak mahu balas pun (kritik4n). Kalau di ruangan komen di media sosual misalnya, saya boleh berborak dengan Sakinah.“Katalah kalau dia botak sekali pun, saya sendiri pernah warnakan rambut warna merah, pernah juga hampir botak.“Jadi kita fahamlah… pengakhirannya juga bukan kita yang akan adili, tetapi Allah SWT. Dia pun bukan mencvri, sak1tkan hati orang dan sebaginya,” katanya lagi.

Imej rambut hampir botak, Sharifah Sakinah curi perhatian Pelakon versatil, Sharifah Sakinah, mencvri perhatian warganet apabila memuat naik sekeping foto di Instagram yang memperlihatkan imej rambut terbaharunya. Menerusi perkongsian tersebut, pelakon drama popular Girlfriend Aku Dari Neraka itu tampil dengan potongan imej rambut hampir botak. Pemerhatian Utusan Malaysia mendapati, rata-rata pengikut dan rakan artis memuji penampilan terbaharunya itu menerusi ruangan komen.

“Oh my god (oh tuhanku) Kinah! (nama panggilan) Bergaya!” komen pelakon Hun Haqeem. “Aku tidak boleh move on. Handsome,” komen juga pelakon dan penyanyi Janna Nick.“Weh, nice tervk!” komen pelakon Hafreez Adam. Selain memberikan puji4n, segelintir warganet juga meluahkan hasrat untuk  tampil dengan imej yang sama seperti Sharifah Sakinah.“Teringin nak cukur rambut walaupun sekali, tapi stres pula kalau tiada rambut, rambut panjang pun stres. Huhu,” komen @ahliafakhri. “Okey lah, saya pun nak buat. Nak bertanya kepada suami dahulu…” komen @roseminhaj.

Sumber: Utusan

About admin

Check Also

Kecantikan Marissa Dania dipvji net1zen, “Cantik macam mama Abby”

Anak perempuan kedua kepada pelakon dan penyanyi, Abby Abadi yang diberi nama Marissa Dania menar1k …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *