“Lip sync ke tu?- Nyanyian ‘live’ Sweet Qismina jadi tanda tanya

Nama selebriti Sweet Qismina bukanlah pendatang baharu dalam industi hiburan apabila dia telah berpuluh tahun lamanya menempa nama sebagai seorang pelakon sejak kecil lagi dan sering menjadi tumpuan peminat drama tempatan.

Tidak mahu ‘selesa’ sebagai pelakon sahaja, Sweet Qismina kini telah melebarkan kerjayanya dengan menc3buri bidang nyanyian dengan mengeluarkan sebuah single pertama berjudul Namo.

Menariknya, lagu tersebut telah mendapat ribuan tontonan di laman Youtube selepas ia dilancarkan sebulan yang lalu.

Sweet Qismina nyanyi secara Live di Malaysia Hari Ini (MHI)

Terbaharu, kemvnculan Sweet atau nama sebenarnya Farhanna Qismina Supandi membuat persembahan secara langsung dalam sebuah rancangan Malaysia Hari Ini (MHI) yang turut dikongsikan di laman Youtube TV9 Malaysia Official.

Menerusi perkongsian itu, dilihat Sweet tampil dengan memakai busana gabungan warna biru dan hitam menari bersama dua penari wanita lain. Pun begitu, lontaran suara daripada selebriti berusia 25 tahun itu telah menarik perhatian ramai.

Lip Sync atau Live?

Menjengah di ruangan komen, ramai meninggalkan reaksi tanda tanya mengenai suara penyanyi tersebut. Mana tidaknya, ramai kel1ru sama ada Sweet menyanyi menggunakan suaranya sebenar semasa membuat persembahan ‘live’ atau sekadar ‘miming’ sahaja.

Orang Malaysia tak pek4k lagi kalau bab live okey!

Berlakon jelah. Orang nyanyi, dia pun sibvk nak jugak

Terdahulu, Sweet Qismina mendedahkan dirinya sudah empat tahun mempunyai impian untuk single sendiri dan akhirnya hasrat tersebut tercapai juga apabila lagu berjudul ‘Namo’ dilancarkan.

Malah, anak kelahiran Muar, Johor itu turut meluahkan kesyukuran kerana urusan penghasilan dan pelancaran lagu itu dipermudahkan selain menjadi detik paling manis dalam hidupnya semasa pembikinan lagu dan muzik video ‘Namo’ tersebut.

Sumber: Youtube TV9MALAYSIA Official

About admin

Check Also

“Saya Tak Pernah Cakap Suami Saya Cur4ng, You All Yang Fitn4h Suami Saya”

Baru-baru ini hangat diperkatakan apabila pelakon Datin Paduka Eina Azman memuat naik video dirinya men4ngis sekaligus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *