Ini Kata-Kata R0smah Ketika Wartawan Jumpa Kat M4hkam4h Dan Bertanya Tentang Suaminya

” Salam semua, saya pasti ramai menanti perkembangan terkini keadaan Bossku.”

Itu perkongsian anak kepada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri NAJlB Tun Razak di Instagram yang berkongsi keadaan terkini bapanya pada malam pertama di p3njara.

Nooryana Najwa berkata, bapanya yang dipanggil ‘Daddy’ itu sedang membiasakan diri dengan rutin baharunya di Pnjara Kajang yang sama sekali berbeza dengan jadual terdahulu.

Menerusi aplikasi Instagram Story, Nooryana memberitahu bapanya dalam keadaan sihat, malah, semangat perjuangan juga masih kuat walaupun selepas didapati bers4lah meny3Ieweng dana RM42 juta milik SRC International Sdn. Bhd.

Katanya lagi, semalam wakil daripada barisan pegu4m dapat berjumpa bapanya di p3njara.

” Hari ini, wakil dari barisan peguam dapat bertemu dengan Daddy di Pnjara Kajang. Alhamdulillah, Daddy dalam keadaan sihat dan semangat perjuangan Daddy masih kuat.

” Keperluan asas Daddy juga telah diberikan dan Daddy sedang membiasakan diri dengan rutin baru, berbeza dengan jadual harian Bossku yang sentiasa p4dat.

” Esok (hari ini) kami sekeluarga dapat bertemu, Daddy akan ke mhkamah untuk perbicaraan k3s 1MDB.

” Yana rasa ini kali pertama kami menanti kehadiran Daddy di mhkamah kerana saya dan keluarga dapat meninj4u keadaan Daddy walaupun dari jauh.

” Terima kasih kami ucapkan kepada peg4wai dan peng4wal di Pnjara Kajang kerana ambil berat keadaan Daddy.

” Kami sangat hargai keprihatinan mereka..” tulis Yana.

Semalam, Nooryana Najwa memuat naik pesanan bapanya yang mahu mereka sekeluarga meneruskan perjuangan.

Katanya, dia sekeluarga di samping penyokong akan membuat yang terbaik bukan sekadar untuk Bossku tetapi juga untuk Barisan Nasional (BN), UMNO dan rakyat.

Menurut Nooryana Najwa, dia sekeluarga akan berada di Mhkamah Tinggi Kuala Lumpur pagi ini bagi bertemu bapanya yang terlibat dalam perbicaraan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

R0smah luah kata-kata ini

Sementara itu, isteri kepada Bekas Perdana Menteri, Datin Seri R0smah Mans0r memaklumkan suaminya, Datuk Seri NAJlB Tun Razak kini berada dalam keadaan baik dan sihat.

R0smah ketika ditemui berkata, beliau berterima kasih kepada penyokong suaminya kerana hadir ke Mhkamah Kuala Lumpur di sini hari ini bagi mengikuti perkembangan k3s 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Tak ada apa….Datuk Seri sih4t

” Tak ada apa….Datuk Seri sihat, Alhamdulilah.Terima kasih atas sokongan semua,” katanya ringkas.

Beliau berkata demikian selepas ditanya wartawan mengenai keadaan bekas pemimpin itu sebelum meninggalkan kompleks Mhkamah Kuala Lumpur kira-kira pukul 3.39 petang tadi.

NAJlB kekal jalani hukvman di Pnjara Kajang

Dalam pada itu, Datuk Seri NAJlB Tun Razak dipercayai akan terus kekal menjalani hukvman di Pnjara Kajang.

Satu sumber mendedahkan kepada UtusanMalaysia, waran yang dikeluarkan Pendaftar Mhkamah terhadap beliau sememangnya perlu menjalani hukvman di pnjara berkenaan.

Bagaimanapun, Utusan Malaysia difahamkan, pihak peguam dan keluarga beliau boleh membuat permohonan kepada Jabatan Pnjara untuk mempertimbangkan memindahkan NAJlB ke Pnjara lain bergantung kepada alasan yang munasabah.

” Beliau (NAJlB) dipercayai menjalani hukvman di Pnjara Kajang,” kata sumber itu secara ringkas.

Dalam pada itu, satu kenyataan rasmi akan dikeluarkan Jab4tan Pnjara Malaysia berhubung perkara itu.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan, NAJlB ditempatkan sementara di Pnjara Kajang terlebih dahulu bagi urusan pendaftaran dan pentadbiran sehingga selesai.

Difahamkan, NAJlB ditempatkan di Pnjara Kajang sementara waktu bagi uji4n sar1ngan kesih4tan dan prosedur-prosedur lain

Sementara satu sumber lain memberitahu Utusan Malaysia, layanan serta kemudahan bagi bekas Perdana Menteri itu adalah sama selaras dengan ketetapan akta, peraturan dan prosedur Jabat4n Pnjara Malaysia.

Tiada layanan istimewa

Kata sumber itu, tiada layanan istimewa diberikan dan beliau perlu melalui proses berkenaan secara saksama seperti diperuntukkan dalam undang-undang dan peraturan pnjara.

Tind4kan dan proses yang diambil oleh Jabatan Pnjara adalah berasaskan ketetapan akta, peraturan dan prosedur pnjara yang diguna pakai untuk menguruskan semua bndu4n.

Diminta menjelaskan mengenai prosedur berkenaan, sumber memberitahu, m4hkam4h akan mengeluarkan w4ran di mana tertvduh akan menjalani hukvman mereka.

Pnjara yang diwar4nkan perlu menerima mereka yang dinamakan di dalam waran itu menjalani hukvman tertakluk kepada keputusan yang dikeluarkan Mhkamah.

Pengasingan s3l bagi bnduan berprofil tinggi.

Selepas itu, Jabatan Pnjara akan membuat penilaian, sekiranya perlu Ketua Pengarah Pnjara mempunyai ku4sa untuk memindahkan mana-mana bnduan ke pnjara yang bersesuaian dengan keadaan bnduan.

Dalam pada itu, sumber berkata, pnjara boleh mempertimbangkan pengasingan sel bagi mana-mana bnduan yang dikategorikan sebagai berprofil tinggi.

Pertimbangan ini dibuat berdasarkan keselamatan pnjara dan bnduan itu sendiri.

Sumber:utusanmalaysia, hmetr0

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *