Tahniah Wira B4njir! Hadir Bersama Ibu, Abang Viva Terima Pingat J4sa Keb4ktian

Abang Viva atau nama penuhnya Azwan Omar merupakan antara senarai 883 penerima darjah kebesaran Negeri bersempena Hari Ulang Tahun ke-73 Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd. Ali Mohd. Rustam.

Dalam istiadat itu, Azwan menerima Pingat Jasa Kebaktian (PJK) di atas jasanya memb4ntu m4ngsa b4njir.

Nama Abang Viva mencvri tumpuan ramai apabila dia dianggap sebagai wira b4njir kerana usaha murninya memb4ntu m4ngsa b4njir bermula di Puchong disusuli Taman Sri Muda, Shah Alam di Selangor dan Temerloh, Pahang, baru-baru ini.

Anak bongsu daripada empat beradik itu bergerak solo memandu Perodua Viva dengan membawa bot getah yang diletakkan di atas bumbung keretanya, menuju lokasi b4njir berbekal wang RM50 diberikan oleh ibunya manakala RM20 bagi mengisi minyak bot dan baki RM30 untuk makanan buat mengalas perut.
Aman4h orang besar sangat untuk saya. Saya memang tak mahu popular. Saya tak pernah terasa, tak pernah nak benda (viral) terjadi. Bila saya cakap macam ini, bukan lah saya menyes4l, tapi kalau boleh undur masa, saya memang tak nak (viral). Kalau saya tahu ada orang ambil gambar cvri saya sewaktu beri b4ntuan tempoh hari, saya akan meny0rok. Saya biarkan sebab saya tak sangka akan jadi viral.

Sumber : Mstar

About admin

Check Also

“Takvt Hil4ng Imej ‘Isteri Teran1aya’..” – Syamsul Buat Surat Terbuka, Dakw4 PS Bersungguh Suruh T4rik K3s Nusyuz

Tengah pagi semalam, pengarah Syamsul Yusof dilihat memuat naik satu surat terbuka buat isteri pertamanya, Puteri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *