“Dia hijr4h kerana Allah”- Yusry tak pernah p4ksa Lisa Surihani untuk berub4h

Pengarah dan pelakon terkenal, Yusry KRU atau nama sebenarnya Datuk Yusry Abdul Halim memaklumkan penghijrahan yang dilakukan oleh isterinya, Datin Lisa Surihani disebabkan Allah dan bukan paks4an daripada dirinya sebagai suami.

Kata Yusry, tiada apa-apa manfaat atau kebaikan jika penghijrahan yang dilakukan atas suruh4n suami dimana seorang isteri perlu berniat untuk melakukan perub4han hanya kerana Allah taala.

“Itu adalah kem4huan dia dan tiada gunanya kalau awak buat sesuatu tu bukan kerana Allah SWT. Kalau dia pakai tudung sebab suami suruh buat apa?

“Jadi itu yang dia nak dan buat ini kerana Allah, jadi saya r3stu itu je saya tidak pernah berkata…eh pakai ini pakai itu buat ini jangan buat itu,” katanya.

Jelas pengarah yang berusia 49 tahun itu lagi, perubahan Lisa yang sudah menutup aurat dengan sempurna dilakukannya sejak mereka sekeluarga selesai mengerjakan umrah yang lalu.

Terdahulu, Lisa menjadi bualan netizen di media sosial yang k4gum dengan penghijrahannya yang jauh lebih baik berbanding dengan penampilannya sebelum ini.

Malah, rata-rata netizen memvji perub4han Lisa yang semakin berusaha menimba ilmu dan mendekatkan diri pada Sang Pencipta sekali gus dapat memperbaiki diri sebagai hambaNya.

Sumber: mStar (Amin Hazlan), YouTube @mStar Online Malaysia

About admin

Check Also

“Bukan lagi k4ki melent1ng & k4ki g4duh”- Sharnaaz Ahmad samakan diri seperti ay4m

Baru-baru ini, nama pelakon Sharnaaz Ahmad terp4lit dengan k0ntroversi melibatkan k0nflik penggugvran nama aktor Datuk Aaron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *