“Terus ku4t…”-Yana Najib titip nasihat buat bapa, takkan henti berju4ng demi ke4dilan

Hari ini, Mahkamah Persekutuan menolak r4yuan bek4s Perd4na Menter1, Datuk Seri Najib Razak apabila kekal dengan sabit4n dan hukum4n penjara 12 tahun serta dend4 RM210 juta.

Yana Najib sed1h & mohon maaf tak dapat bantu bapa

Terbaharu, anak perempuannya iaitu Yana Najib meluahkan rasa sed1h dan memohon maaf kerana gag4l berjuang demi menuntut ke4dilan. buat bapanya menerusi hantaran terbaru di Instagram miliknya.

Yana atau nama sebenarnya Nooryana Najwa Najib berkata, keputusan yang diterima oleh Najib Razak berkemungkinan daripada mereka tidak berusaha bersungguh-sungguh bagi menvntut ke4dilan.

“Maafkan saya, bapa. Mungkin kita tidak cukup berju4ng, mungkin kita meletakkan kepercayaan sepenuhnya kepada sistem keadilan atau mungkin terlalu percaya dengan sepenuh hati sepanjang penentangan selama empat tahun ini.”katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by yananajib (@yananajib)

Takkan putvs har4pan dan terus berju4ng tuntvt ke4dilan

Pun begitu, Yana berjanji bahawa dia tidak akan putvs har4pan untuk terus berju4ng menvntut ke4dilan sehingga bapaya kembali pulang ke pangkuan keluarganya.

“Tetapi, Bossku tidak berakhir di sini. Saya berjanji kepada kamu bahawa Mummy, Ashman, Abang Jaja, saya, keluarga dan orang-orang awak tidak akan berehat sehingga kamu selamat kembali bersama kami dan ke4dilan dapat diteg4kkan.”tulisnya.

Dalam pada itu, Yana meluahkan rasa b4ngga melihat semangat bapanya, Najib Razak dalam menghadapi setiap duga4n di sepanjang perbic4raan berhubung  penyelew3ngan dana RM42 juta  Syarikat SRC International Sdn Bhd.

Terdahulu, Datuk Seri Najib itu diperint4hkan untuk menjalani hukvman penj4ra 12 tahun dan dend4 RM210 juta setelah panel lima hakim dipengerusikan oleh Ketua Hakim Negara, Tun Tengku Maimun Tuan Mat sebulat suara membuat keputus4n.

Ia dibuat selepas mendapati pembel4an Najib sememangnya tidak konsisten dan g4gal menimbulkan ker4guan munasabah.

Sumber: Instagram @yananajib

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *