Dah beli 3 topi sama, Ustaz Kazim ded4h terp4ksa tutup muka atas ar4han doktor

Baru-baru ini tular di media sosial mengenai keadaan kini pendakwah bebas, Datuk Mohd Kazim Elias atau mesra dikenali Ustaz Kazim dengan mengenakan pakaian bertopi dan menutup hampir seluruh mukanya pada sesi ceramahnya di Facebook miliknya.

Penampilan terkini Ustaz Kazim dalam ceramahnya telah menarik ramai perhatian sehingga ramai meluahkan keris4uan dan sed1h dengan keadaan yang dialaminya. Malah, ramai menitipkan doa agar penceramah bebas itu kembali pulih seperti sedia kala.

Dah beli 3 topi yang sama ….

Dalam ceramahnya, Ustaz Kazim memberitahu dia telah membeli tiga pasang topi yang bercorak sama supaya dapat dipakai pada sesi ceramah rutinnya di platform Facebook.

Bagaimanapun, Ustaz Kazim enggan mended4hkan peny4kit sebenar yang dihadapinya namun hanya boleh meluahkan kesyukuran.

“Keadaan saya sekarang ini, saya tak boleh jawab di media, saya kena diam sahaja. Kalau orang tanya, saya jawab ‘Alhamdulillah,”jawabnya.

Jangan terkejvt, saya kena pakai atas arah4n doktor

Menurut Ustaz Kazim, ketika ini dia sedang menjalani raw4tan dan dinasihatkan oleh doktor untuk tidak mended4hkan secara terus mana-mana anggota tubuhnya pada pancaran matahari.

“Saya kena pakai macam-macam krim pada seluruh tubuh badan. Jadi, mulai malam ini (semalam), saya harap semua tak terkejvt saya pakai macam ni.

“Ia untuk saya menjaga muka dan seluruh tubuh badan saya buat sementara waktu berpakaian seperti ini. Saya kena jaga betul-betul supaya wajah saya kembali pulih seperti dahulu,”ujarnya.

Saya nak kulit seperti dulu…

Dalam pada itu, Ustaz Kazim mengatakan dia sedang sedaya upaya mahu mengembalikan kulitnya seperti sediakala dan tubuh kembali sihat.

“Kalau perhati betul-betul, wajah saya dalam siaran langsung nampak perbezaan ketara antara sekarang dengan beberapa bulan lepas.

“Jadi, dengan izin Allah saya sedang sedaya upaya mahu kulit kembali elok dan tubuh kembali sihat. Ini yang raw4tan saya sedang jalani sekarang ini,”dedah Ustaz Kazim mengenai keadaannya.

Terdahulu, penceramah tersohor itu berkongsi secara terbuka mengenai peny4kit mist3ri yang dialaminya sejak lebih lapan bulan lalu sehingga menyebabkan luk4 diseluruh badan termasuk muka.

Malah, beliau turut mendedahkan terpaksa memakai solekan tebal demi menutup masalah kulit wajahnya yang leb4m dan akan berd4rah secara tiba-tiba.

Sumber: Facebook Dato’ Ustaz Mohd Kazim Elias

About admin

Check Also

“Bukan lagi k4ki melent1ng & k4ki g4duh”- Sharnaaz Ahmad samakan diri seperti ay4m

Baru-baru ini, nama pelakon Sharnaaz Ahmad terp4lit dengan k0ntroversi melibatkan k0nflik penggugvran nama aktor Datuk Aaron …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *