Sedia tuntut ilmu vokal, Aliff Syukri mahu jumpa Mokhzani Ismail

Usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri melu4hkan hasrat bagi bertemu dengan Pengarah Muzik RTM iaitu Datuk Mokhzani Ismail dalam usaha memperbaiki tahap vokal nyanyiannya.

Menerusi satu hantaran di laman Instagram, usahawan berusia 35 tahun itu bersedia untuk menuntut ilmu berkenaan vokal sekali gus dapat menghasilkan karya bermutu dalam industri muzik tanah air.

Menurut penyanyi lagu Abang Nak Tegur itu, dia hairan dengan sikap segelintir masyarakat yang masih belum menerima dan menghargai bakatnya walaupun sudah memiliki beberapa buah lagu.

“Jangan nanti saya dah menuntut ilmu orang masih tak hargai bakat saya ya.. Ok Datuk Mokzhani jom kita berjumpa…

“Saya sedia menuntut ilmu untuk menghasilkan karya seni yang lebih baik untuk rakyat Malaysia. Saya sendiri pen1ng apa yang mereka mahukan daripada saya, padahal dah cuba yang terbaik,” tulisnya.

Hantaran tersebut mendapat reaksi Mokhzani yang meng4kui beliau boleh mengajar soal vokal tetapi berharap usahawan itu dapat menerima ilmu disampaikan.

“Tolong betulkan boleh cuma jangan ben4k sangat lah.. Kejap lagi dengan saya-saya pun lari,” balasnya.

Sebelum ini, beliau mengkr1tik vokal Aliff yang disif4tkan ‘h4uk’ selepas tular lagu nyanyian berjudul Baby Sayang duet bersama Baby Shima.

Menurut beliau, Aliff mempunyai banyak kelem4han dari segi suara sekali gus men4warkan diri untuk menjaga vokal sekiranya dia mahu terus menghasilkan lagu pada masa akan datang.

“Sebenarnya pendengar suka mendengar, termasuk saya nak dengar apa yang tak kena. Memang tak kena kerana selalunya juri cari benda yang salah dalam nyanyian.

“Tapi yang ini nak cari ‘part’ yang betul pun tak jumpa. Kalau dia masuk radio dan keluar di kaca TV lainlah. Kalau dia keluar fizikal CD pun belum tentu ada yang beli,” katanya.

Sumber: Instagram Aliff Syukri & Mokhzani Ismail

About admin

Check Also

“Saya Akan Bantu Dia..” – Hafiz Mahamad ‘Offer’ Nak Hilangkan Parvt Wajah Shuhada

Sebelum ini, bekas isteri kepada pelakon, Hafidz Roshdi iaitu Nurul Shuhada ditawarkan menjadi model untuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *