[VIDEO] Dihvrung Lalat & Masih Bert4li Pus4t, Gadis Travm4 Terjvmpa Bay1 Atas Sofa

Anak merupakan satu am4nah, anvgerah dan hadiah yang sangat bernilai yang dikurniakan oleh Allah SWT. Bagaimanapun, sehingga kini masih lagi ada individu terg4mak membu4ng anak yang baru sahaja dilahirkan di tepi jalan atau tempat yang tidak sepatutnya tanpa ada rasa bel4s k4sihan.

Terjvmpa b4yi di kaki lima

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang gadis dikenali sebagai Nisa Rina IV di TikTok, menceritakan bahawa rakannya yang ingin pergi bekerja menghubunginya kerana terjumpa seorang b4yi perempuan yang dibvang di atas sofa di kaki lima.

Dia call kata ‘eh tolong-tolong dekat bawah ni ada b4by yang kena bu4ng.’

Terk3jut mendengar berita seperti itu, dia bersama rakan yang lain bergeg4s ke lokasi di mana b4yi mala4g itu dibu4ng. Mereka menyangkakan bahawa bayi terbabit sudah tidak bernyawa lagi kerana warna kulit si kecil itu sudah kebirvan serta dihvrung lalat. Walau bagaimanapun, ternyata b4yi cukup sifat itu masih hidvp lagi.

Kami sampai je ke lokasi kej4dian tu, tak ada sesiapa langsung hanya ada b4by itu yang terb4ring di atas sofa di sebelah kedai berhampiran dengan tong sampah (kawasan anj1ng l1ar duduk). B4yi tu dibalut dengan 3 ke 4 helai tuala sahaja.

Badan b4by pun masih basah dengan d4rah, ada air ketub4n, pasir dan t4li pus4tnya pun masih ada.

Bimbang dengan keadaan b4yi tersebut, rakannya bert1ndak mendail nombor panggilan kecem4san dan disambungkan ke Bal4i Pol1s Hulu Bernam, Selangor memandangkan kej4dian itu berlaku di sempadan antara Hulu Bernam dan Tanjung Malim, Perak.

Tak lama lepas tu ambul4ns datang. Felo kawasan dan individu-individu awam yang lain.

Setelah bayi itu dibawa menaiki ambulans, dia bersama rakan-rakannya seperti travm4 dan tidak dapat menahan air mata kerana masih teringat nasib yang menimpa bayi terbabit. Difahamkan, si kecil itu diberi nama Hawa oleh kakitangan perub4tan dan sudah ada individu yang ingin mengambilnya sebagai anak angkat.

Video penuh

Sumber : nisa_rinaa

About admin

Check Also

Nanti dapat Pnyaklt? minta buat pmbedahan Netlzen tegvr berat badan, sekali Ini ayat Padu Almy nadia

Sejak akhir-akhir ini, netizen memberi perhatian kepada perubahan fizikal pelakon berbakat besar, Datin Almy Nadia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *