Fesyen Masya Masyitah dianggap pel1k, netizen tegvr – “Tak sesuai untuk hijabis”

Penyanyi berbakat, Masya Masyitah menerima tegvran warganet apabila gaya penampilannya dikatakan tidak sesuai dengan imej sebagai wanita berhijab.

Menerusi laman Instagram miliknya, penyanyi berusia 22 tahun itu ditegur selepas memuat naik posting berkaitan single dan muzik video (MV) terbaharu berjudul Simpanan yang dilancarkan baru-baru ini.

Berdasarkan penampilan tersebut, Masya dilihat mengenakan pakaian serba putih pada bahagian dalam manakala fesyen ala-ala ‘singlet’ dan ‘skirt’ merah jambu di bahagian luar.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata pengikutnya menganggap fesyen digayakan agak p3lik dan tidak sesuai untuk dipakai golongan muslimah.

Malah, terdapat juga segelintir membandingkan fesyen sop4n Masya ketika awal kemvnculan dalam industri selain berharap dia dapat memperbetulkan imejnya mengikut sy4riat Isl4m.

Tak sesuai, pelik-pelik je!

Suka tengok Marsya yang dulu

M4ngsa fesyen ke apa ni?

Doa jelah baik-baik

Makin meningkat, lupa sy4riat?

MV yang turut menampilkan pelakon filem Talentime, Hon Kahoe itu telah meraih 5,800 tontonan sejak ditayangkan dua hari lalu.

Terdahulu, Masya atau nama sebenarnya Siti Nurmasyitah Mohd Yusoff sering menjadi inspirasi anak muda apabila berjaya membeli rumah kedua hasil titik peluhnya sebagai penyanyi.

Sumber: Instagram Masya Masyitah

About admin

Check Also

Berpihak Kepada Yang Benar, Yusof Haslam Restu Isteri Jadi Pencelah

Pengarah Datuk Yusof Haslam memberi keizinan kepada isterinya, Datin Patimah Ismail untuk jadi pencelah dan saksi buat menantunya, Puteri Sarah dalam kes …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *